Wielertransfers 2011: Quick Step, Landbouwkrediet, …
zaterdag 13 november 2010 om 11:47

Wielertransfers 2011: Quick Step, Landbouwkrediet, …

Het wielerjaar 2010 ligt al achter de rug, en dus vervolledigen steeds meer ploegen hun selectie voor het aankomende seizoen.. Gevolg is dat de transfernieuwtjes en -geruchten stilaan in aantal afnemen, wat echter niet zeggen dat er helemaal geen nieuws te rapen valt. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits het actuele transfernieuws op een rij.

Marco Bandiera
De overstap van Marco Bandiera naar Quick Step is definitief. De Italiaanse sprinter verlaat zo na één seizoen al het Russische Katusha, waar hij geen potten kon breken. Vorig jaar stond Bandiera ook al in de belangstelling van de Belgische ploeg, maar toen koos hij tot grote onvrede van Quick Step-manager Patrick Lefevere voor Katusha. Nu is hij voor Quick Step alweer de elfde aanwinst voor 2011, na Gerald Ciolek, Francesco Chicchi, Niki Terpstra, Marc de Maar, Kristof Vandewalle, Andy Capelle, Jan Tratnik, Guillaume van Keirsbulck, Julien Vermote en Fréderique Robert.

Thomas Vedel Kvist
Thomas Vedel Kvist vertrekt dan weer bij de Belgische ProTour-formatie. Het 23-jarige talent uit Denemarken kon in zijn twee seizoenen bij Quick Step de verwachtingen niet inlossen, en zal in 2011 uit gaan komen voor het continentale Glud & Marstrand-LRØ. Eerder nam Quick Step al afscheid van Branislav Samoilav, Jürgen Van De Walle, Wouter Weylandt, Carlos Barredo, Maarten Wynants, Stijn Devolder, Kurt Hovelynk, Marco Velo, Kevin Hulsmans, Iljo Keisse en Andrei Kunitski.

Landbouwkrediet
Een andere Belgische ploeg, het ProContinentale Landbouwkrediet, heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Matti Helminen. De meervoudige Fins kampioen tegen de klok, inmiddels 35 jaar, kwam in 2007 ook al eens uit op het ProContinentale-niveau, in dienst van DFL-Cyclingnews-Litespeed. Landbouwkrediet heeft eveneens de eerder gemelde komst van de 19-jarige Belg Joeri Stallaert bevestigd.

Daniel Diaz
De overgang van Daniel Diaz naar Geox-TMC gaat gewoon door. De komst van de 21-jarige Argentijn was al eerder gemeld, maar werd vervolgens weer in twijfel getrokken aangezien de regels van de UCI wat betreft het aantal neo-profs in een ploeg overschreden zouden zijn. Biciciclismo meldt nu echter dat Diaz toch de kleuren van de opvolger van het huidige Footon-Servetto zal gaan verdedigen. Bij Geox wordt hij onder meer ploegmaat van Denis Menchov en Carlos Sastre.

Michael Freiberg
Michael Freiberg is de nieuwste aanwinst van de ambitieuze Australische formatie Pegasus Sports, zo weet Biciciclismo. De 20-jarige Australiër komt over van Virgin Blue, zoals de opleidingsploeg van het huidige Fly V Australia (de voorloper van Pegasus) heet. Pegasus Sports komt in 2011 uit op het ProContinentale-niveau, en haalde eerder al onder meer Robbie McEwen, Robert Hunter, Bobbie Traksel, Dominique Cornu, Christian Knees, Thomas Rohregger, Luke Roberts en Svein Tuft binnen.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.