Wielertransfers 2012: Katusha, Omega Pharma, Euskaltel, …
zaterdag 27 augustus 2011 om 21:10

Wielertransfers 2012: Katusha, Omega Pharma, Euskaltel, …

Op 1 augustus ging de transfermarkt in de wielersport officieel open, en dus draait de transfermolen op volle toeren. Ook worden in deze periode steeds meer contracten verlengd. De kleinere nieuwtjes en geruchten op transfergebied bundelt WielerFlits naar goede gewoonte in de rubriek ‘Wielertransfers 2012’.

Katusha Team
Katusha Team heeft twee nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen. De eerste is de 21-jarige Russische klimmer Nikita Novikov. Novikov staat bekend als één van de grootste Russische talenten, en is bezig aan een ijzersterk seizoen. Zo won hij de Ronde van Slowakije en de Tour des Pays de Savoie, werd hij achter de Franse prof Thibaut Pinot tweede in de koninginnenrit van de Tour de Alsace en staat hij momenteel aan de leiding van de loodzware Giro della Valle d’Aosta. De tweede aanwinst is Nikita Eskov, die eind vorig seizoen nog moest vertrekken bij Katusha maar nu de sprinttrein van Denis Galimzyanov komt versterken.

Andreas Stauff
Andreas Stauff is het tweede slachtoffer van de fusie tussen Omega Pharma en Quick Step. Voor de Duitse sprinter is komend seizoen namelijk geen plaats meer bij de Belgische formatie. Eerder kreeg Kevin van Impe al te horen dat hij moest vertrekken bij de ploeg van manager Patrick Lefevere, die volgend jaar door zal gaan als Omega Pharma-Quick Step.

Omega Pharma-Lotto
Ook Jussi Veikkanen en David Boucher zullen volgend jaar niet uitkomen voor Omega Pharma-Quick Step. De Fin en de Fransman kunnen eveneens niet terecht bij de nieuwe Lotto-Ridley ploeg. Zowel Veikkanen (ex-FDJ) als Boucher (ex-Landbouwkrediet) waren bezig aan hun eerste seizoen in dienst van Omega Pharma-Lotto.

Euskaltel-Euskadi
Euskaltel-Euskadi geeft drie renners van de opleidingsploeg Orbea de kans zich in 2012 te meten met de profs. Het gaat om Mikel Bizkarra, Victor Cabedo en Ricardo Garcia. De twee laatstgenoemde zijn de bekendste van het drietal. Zo werd Cabedo vijfde in de Klasika Primavera (1.1), won hij een etappe in de Vuelta a Asturias (2.1) en eindigde hij negende op het Spaans kampioenschap, terwijl Garcia onder meer als achtste eindigde in de sterk bezette Vuelta a Castilla y Leon, waarin wijlen Xavier Tondo won voor Bauke Mollema en Igor Anton.

Caja Rural
Een andere Spaanse ploeg, het ProContinentale Caja Rural, heeft eveneens drie renners aangetrokken. Het gaat om de Portugezen Hernani Broco en André Fernando Cardoso en de Spanjaard Marcos Garcia. Broco (LA) werd dit jaar vierde in de Vuelta a Asturias en vijfde in de Ronde van Portugal, Cardoso (Tavira) eindigde in diezelfde Ronde van Portugal als tweede en Marcos Garcia (ex-Xacobeo) werd 3de in de GP Llodio.

Cristian Delle Stelle
Cristian Delle Stelle maakt in 2012 zijn debuut bij de profs. De 22-jarige Italiaan zal dat doen voor Colnago-CSF Inox, waar hij nu al als stagiair actief is. Die Italiaanse ProContinentale-ploeg trok eerder al Andrea Di Corrado, Stefano Locatelli, Enrico Battaglin, Sonny Colbrelli en Mauro Finetto aan.

Julien Loubet
Julien Loubet is bezig aan zijn laatste maanden als renner van Ag2r La Mondiale. De 26-jarige Fransman zal aan het eind van dit seizoen namelijk op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Loubet werd in zijn zes seizoenen bij Ag2r onder meer vierde in de Ronde van Burgos en tweede in de Route du Sud.

Bron: CQ

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.