Wielertransfers 2012: Lodewyck, RadioShack-Trek, Puccio, …
dinsdag 6 september 2011 om 16:54

Wielertransfers 2012: Lodewyck, RadioShack-Trek, Puccio, …

foto: Sirotti

Op 1 augustus ging de transfermarkt in de wielersport officieel open, en dus draait de transfermolen op volle toeren. Ook worden in deze periode steeds meer contracten verlengd. De kleinere nieuwtjes en geruchten op transfergebied bundelt WielerFlits naar goede gewoonte in de rubriek ‘Wielertransfers 2012’.

Klaas Lodewyck
Klaas Lodewyck heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij BMC Racing Team. Dat heeft de renner zelf bevestigd tegenover Het Laatste Nieuws. De 23-jarige Belg volgt zo zijn kopman Philippe Gilbert van Omega Pharma-Lotto naar de Amerikaanse topploeg. “Ik wil Gilbert de komende twee jaar zo lang mogelijk bijstaan”, aldus Lodewyck, die aan zijn eerste seizoen bij Omega Pharma-Lotto bezig is.

RadioShack-Nissan-Trek
Gisteren werd al bekend dat in ieder geval Andy Schleck, Fränk Schleck, Fabian Cancellara, Robert Wagner, Andreas Klöden, Chris Horner, Matthew Busche, Nelson Oliveira en Janez Brajkovic komend seizoen voor de fusieploeg RadioShack-Nissan-Trek zullen uitkomen, vandaag kwamen daar nog enkele namen bij. Op de site van RadioShack valt namelijk te lezen dat ook Jakob Fuglsang (foto), Daniele Bennati (beiden Leopard), Haimar Zubeldia, Ben King en Jesse Sergent (allen RadioShack) het shirt van de nieuwe formatie zullen dragen.

Salvatore Puccio
De transfer was al enige tijd bekend, maar vandaag is officieel bevestigd dat Salvatore Puccio in 2012 uitkomt voor Sky ProCycling. De Italiaanse belofte won dit jaar onder meer de Ronde van Vlaanderen U23, en is voor de Britse WorldTour-ploeg na Sergio Henao en Luke Rowe de derde bevestigde aanwinst.

Björn Thurau
Björn Thurau keert volgend jaar terug op een hoog niveau. De Duitser, zoon van ex-renner Didi Thurau, kwam twee jaar lang op een lager niveau uit nadat zijn werkgever Elk Haus er eind 2009 mee stopte, maar staat nu dicht bij een overgang naar Europcar. Dat meldt de Franse ProContinentale-ploeg zelf op zijn website.

Charly Wegelius
De wielercarrière van Charles Wegelius loopt op zijn einde. De Britse klimmer heeft namelijk aangekondigd dat hij na dit seizoen zijn fiets aan de spreekwoordelijke wilgen hangt. De 33-jarige Wegelius kwam onder meer uit voor Mapei, Liquigas en Silence-Lotto. Dit seizoen droeg hij het shirt van UnitedHealthcare. In zijn twaalf seizoenen als prof wist Wegelius nimmer een zege te boeken. Wel maakte hij deel uit van het Liquigas-team dat in 2007 de ploegentijdrit in de Giro d’Italia won.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.