Wielertransfers 2014: Cannondale, Richeze, Breen,…
dinsdag 13 augustus 2013 om 12:58

Wielertransfers 2014: Cannondale, Richeze, Breen,…

peloton

foto: Sirotti

De Tour de France is alweer ten einde, en dat betekent dat het wielerpeloton langzaamaan weer naar het najaar begint toe te werken. Tevens is dit de periode waarin de transfergeruchten beginnen toe te nemen en bovendien steeds concreter worden. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Cannondale
Cannondale Procycling heeft de komst van vier jonge talenten aangekondigd. De Italiaanse formatie meldde eerder al in verregaande onderhandelingen te zijn met Davide Villella, Davide Formolo en Matej Mohoric, nu werd ook de komst van Alberto Bettiol aangekondigd. Deze Italiaanse jongeren zijn respectievelijk 22, 21, 19 en 20 jaar oud.

Mauro Richeze
Eerder deden de geruchten al de ronde, maar volgens verschillende Franse media is de overstap van Mauro Richeze naar Lampre-Merida rond. De Argentijn vervoegt er zijn broer Maximiliano Richeze, die gisteren nog naar een top 5-plaats sprintte in de openingsetappe van de Eneco Tour.

Vegard Breen
De 23-jarige Noor Vegard Breen zal de komende twee seizoenen in het shirt van Lotto-Belisol te bewonderen zijn. Dat deelde de ploeg mee in een persbericht. De jongeling komt over van Joker-Merida en is naar verluidt in zijn sas op kasseien en korte hellingen.

Alexis Gougeard
Ten slotte heeft ook AG2R La Mondiale een nieuwe aanwinst. De Franse WorldTour-formatie gaf op haar website aan dat Alexis Gougeard de overstap naar de ploeg maakt. De Fransman is 19 jaar oud en sleepte maar liefst 19 overwinningen in de wacht in zijn eerste seizoen bij de junioren, waaronder de nationale tijdrittitel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.