Wielertransfers 2014: Euskaltel, Saxo Bank, Champion System, Selig, ..
donderdag 28 november 2013 om 12:38

Wielertransfers 2014: Euskaltel, Saxo Bank, Champion System, Selig, ..

peloton

foto: Sirotti

Het Europese wielerjaar is ten einde. Veel renners kennen door het stoppen van verschillende formaties nog geen werkgever voor volgend jaar. De tijd begint voor hen langzaam te dringen. Het wordt dan ook gevoelig drukker op de transfermarkt. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Robert Vrecer & Jure Kocjan
Robert Vrecer en Jure Kocjan (foto) hebben een nieuwe ploeg gevonden voor 2014. De twee Slovenen moeten noodgedwongen een stapje terug doen omdat hun huidige werkgever Euskaltel, waar ze beiden slechts één seizoen voor uitkwamen, er mee stopt. De 33-jarige Vrecer keert volgens Biciciclismo nu terug bij de Oostenrijkse continentale ploeg Team Voralberg, waar hij in 2012 ook al onder contract stond. De 29-jarige Kocjan gaat volgens Cyclingnews op zijn beurt rijden voor Team SmartStop, een continentaal team uit de Verenigde Staten. Vrecer en Kocjan zijn na Pello Bilbao (Caja Rural), Garikoitz Bravo, Ricardo Mestre (beiden Efapel-Glassdrive), Gorka Izagirre, Ion Izagirre, Juan José Lobato (allen Movistar), Mikel Landa (Astana), Mikel Nieve (Sky), Romain Sicard (Europcar), Ioannis Tamouridis (SP Tableware), Mikel Astarloza, Adrian Saez en André Schulze (allen einde carrière) respectievelijk de veertiende en vijftiende Euskaltel-renner die duidelijkheid heeft over zijn toekomst.

Kocjan

Samuel Sanchez & Igor Anton
Twee dragende renners van de Baskische formatie, Samuel Sanchez en Igor Anton, hebben dat opvallend genoeg nog niet. Anton gaf onlangs nog aan op interesse te kunnen rekenen van Colombia-Coldeportes, maar Claudio Corti, manager van die formatie, ontkent tegenover Biciciclismo met de Spaanse klimmer gesproken te hebben. Volgens Corti is er met Sanchez wel contact, maar die liet recentelijk nog weten geen enkele besprekingen te hebben.

Saxo-Tinkoff
Hoewel het er eerst op leek dat hij andere oorden op moest zoeken, mag Bruno Pires toch blijven bij Team Saxo Bank. De Portugese klimmer zal zo in 2014 beginnen aan zijn derde seizoen in Deense dienst. Wellicht dat hij dan de Russen Ivan Rovny en Nikolai Trussov als ploegmaats heeft. De klimmer van Ceramica Flaminia en de sprinter van het Nederlands De Rijke-Shanks zijn namelijk gesignaleerd op het trainingskamp van de Saxo-ploeg. De mogelijke komst van het duo voedt ook de geruchten dat de Russische zakenman Oleg Tinkov dan toch co-sponsor van de Deense formatie blijft. Hierover is echter nog geen uitsluitsel gegeven.

Voormalig Amerikaans kampioen Timothy Duggan kan volgens Cyclingfever overigens niet rekenen op een contractverlenging bij Saxo Bank. De 31-jarige renner, die in het verleden onder meer uitkwam voor Garmin en Liquigas, moet zo na slechts één jaar bij de Deense ploeg alweer uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Duggan

Champion System
Naast het eerder genoemde Euskaltel is ook het ProContinentale Champion System een ploeg die in 2014 niet meer in het peloton terug zal keren. In navolging van Chad Beyer (5-hour Energy) en Xu Gang (Lampre-Merida) hebben nu volgens verschillende bronnen ook Zachary Bell, Matthew Brammeier, Gregor Gazvoda en Fabian Schnaidt een nieuwe ploeg gevonden. Allen moeten ze zich tevreden gaan stellen met het continentale niveau: de Canadees Bell gaat rijden voor Team SmartShop, de Ierse meervoudig nationaal kampioen Brammeier gaat aan de slag bij Synergy Baku uit Azerbeidzjan, de Sloveen Gazvoda trekt naar Arbö Gebrüder Weiss en de Duitser Schnaidt vindt onderdak bij Team Voralberg. De rest van de Champion System-ploeg, waaronder de Nederlander Bobbie Traksel, zit nog altijd zonder nieuwe werkgever.

Nicolas Vogondy & Markus Eichler
Ook Nicolas Vogondy en Markus Eichler moeten noodgedwongen een stapje terug doen vanaf het ProContinentale-niveau. De ervaren Fransman Vogondy kan niet blijven bij Accent Jobs-Wanty en in tegenstelling tot eerder berichten over een definitief afscheid van het wielrennen, gaat hij volgens DirectVelo rijden voor het clubteam Pro Immo Nicholas Roux. De 31-jarige Duitser Eichler kan op zijn beurt niet rekenen op een langere verbintenis bij Team NetApp, en zoekt zijn heil bij het continentale Team Stölting, zo meldt Radsport-News.

Rüdiger Selig
Een landgenoot van Eicher, Rüdiger Selig, hoeft over een stap terug voorlopig nog niet na te denken. De jonge sprinter (24) heeft volgens Radsport-News namelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract van twee jaar bij zijn huidige werkgever Katusha. Selig won dit jaar op overtuigende wijze de Nederlandse semi-klassieker Volta Limburg Classic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.