Wielertransfers 2015: MTN-Qhubeka, Anacona, Sutherland, Marcato…
maandag 29 september 2014 om 15:43

Wielertransfers 2015: MTN-Qhubeka, Anacona, Sutherland, Marcato…

Sutherland Rory

foto: Sirotti

De transfermarkt draait dit najaar weer op volle toeren. In de aanloop naar het nieuwe wielerseizoen proberen de ploegen het rennersbestand voor 2015 op orde te krijgen. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Winner Anacona
Colombiaan Winner Anacona verhuist definitief van Lampre-Merida naar Movistar. De Spaanse ploeg bevestigt vandaag de komst van de 26-jarige klimmer op haar website.

Anacona, die een contract voor 2 jaar heeft ondertekend, werd vorig week al in verband gebracht met de Spaanse ploeg. Vorige maand nog won Anacona een bergrit in de Ronde van Spanje.

Rory Sutherland
Movistar heeft ook de Australische routinier Rory Sutherland gecontracteerd. De 32-jarige Australier stapt over van Tinkoff-Saxo. In 2005 werd hij ontslagen bij de toenmalige Rabobankploeg wegens dopinggebruik. Sutherland werd toen geschorst voor 15 maanden.

MTN-Qhubeka
MTN-Qhubeka heeft de verbintenis van drie renners verlengd. Kristian Sbaragli, Jacques Janse van Rensburg and Jaco Venter zullen ook in 2015 de kleuren van het Zuid-Afrikaanse team vertegenwoordigen, meldt de ploeg verheugd op hun website. Alle drie de renners debuteerde vorige maand met hun ploeg in de Ronde van Spanje.

Marco Marcato

Marco Marcato
Marco Marcato versterkt definitief Wanty-Groupe Gobert. De Italiaan heeft een tweejarige verbintenis getekend met de Belgische ProContinentale-formatie. Voor algemeen manager Jean-François Bourlart is de 30-jarige Italiaan een serieuze versterking voor de ploeg. “Hij is een belangrijke renner voor Wanty-Groupe Gobert en zal in het voorjaar het kopmanschap delen met Björn Leukemans. Ze vullen elkaar goed aan, zoals we hebben kunnen zien in de tijd dat ze samen bij Vacansoleil-DCM reden,” legt Bourlart uit in het persbericht van de ploeg.

Voor Marcato zelf betekent het een terugkeer naar het terrein van de kasseien in het noorden van Europa. “Ik kijk ernaar uit volgend jaar deel uit te maken van Wanty-Groupe Gobert. Ik krijg hier de kans als kopman de wedstrijden te rijden waar ik zo van houd: de kasseienklassiekers in het noorden.” Bij Wanty-Groupe Gobert wordt hij tevens herenigd met sportbestuurder Hilaire Vanderschueren. “Ik ben blij om weer in een ploeg te zitten met Björn en Hilaire. We kennen elkaar al zo lang en dat komt ons presteren in de koers ten goede. We vormen een goed team samen.” De Italiaan werd gisteren al aan de ploeg gelinkt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.