Wielertransfers 2018: Arroyo, Israel Cycling Academy, Diaz, Nippo-Vini Fantini
David Arroyo - Foto: Sirotti
woensdag 1 november 2017 om 19:30

Wielertransfers 2018: Arroyo, Israel Cycling Academy, Diaz, Nippo-Vini Fantini

Nu het Europese wegseizoen definitief achter de rug is, zijn de meeste plekjes voor volgend seizoen al ingevuld. Wie weten er alsnog een contract te bemachtigen en wie zien we in 2018 niet meer terug? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen nog een keer op een rijtje.

David Arroyo
David Arroyo vervolgt zijn carrière in Portugese loondienst. De 37-jarige Spaanse routinier vertrekt na zes jaar bij Caja-Rural RGA en verdedigt volgend seizoen de kleuren van het continentale Efapel. Arroyo werd in 2010 nog tweede in de Giro d’Italia en won in 2008 een rit in de Vuelta a España. Dit jaar was hij voor de ploeg nog actief in de Vuelta a España.

Israel Cycling Academy
Omer Goldstein maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij Israel Cycling Academy. De 21-jarige Goldstein kwam in 2017 uit voor de bescheiden Baskische opleidingsploeg GoierrikoTB AMPO. Hij werd de afgelopen twee jaar tweede op het Israëlisch kampioenschap tijdrijden. Goldstein tekent voor twee seizoenen is de laatste aanwinst voor de ProContinentale formatie voor 2018. Eerder kwamen Rubén Plaza (Orica Scott), Ben Hermans (BMC), Kristian Sbaragli (Dimension Data), Sondre Holst Enger (AG2R La Mondiale), Ahmet Örken (Torku Sekerspor), Nathan Earle (UKYO), Edwin Avila (Illuminate), August Jensen (Coop) en Guy Niv de ploeg al versterken. Dan Craven (nnb) en Jason Lowndes (JLT Condor) verlaten het team. De ploeg werkt met een budget van 5 miljoen euro en hoopt volgend seizoen de Giro d’Italia te rijden.

Daniel Diaz – Foto: Sirotti

Daniel Diaz
Daniel Diaz keert terug naar Argentinië. De tweevoudig winnaar van het eindklassement in de Tour de San Luis kwam de voorbije twee jaar uit voor Delko Marseille Provence KTM. De 28-jarige Argentijn rijdt vanaf volgend seizoen voor SEP San Juan.

Marco Tizza
Marco Tizza rijdt volgend seizoen voor Nippo-Vini Fantini. De 25-jarige Italiaan maakt volgens de Italiaanse krant Il Centro de overstap van GM Europa Ovini, dat volgend seizoen met de Italiaans/Japanse ProContinentale formatie fuseert. Tizza werd dit jaar onder meer vijfde in Sibiu Cycling Tour en zesde in de Coppa Agostoni.

Martina Ritter
Wiggle High5 heeft zich versterkt met Martina Ritter. De 35-jarige Oostenrijkse komt over van Drops. Afgelopen jaar werd zij Oostenrijks kampioen op de weg en tegen de klok.

Martyn Irvine – Foto: Sirotti

Martyn Irvine
Martyn Irvine keert in 2018 niet terug in het profpeloton. De 32-jarige Ier reed het afgelopen jaar voor Aqua Blue Sport. Zijn grootste succes behaalde hij op de baan. In 2013 veroverde hij de wereldtitel op de Scratch, in een wedstrijd waarin de Nederlander Tim Veldt als vierde eindigde. Irvine stopte al eens in 2016, maar keerde later op die beslissing terug. Volgend seizoen zal hij als ploegleider actief zijn bij de Ierse formatie.

Ruben Pols
In België heeft Ruben Pols besloten om zijn carrìere te beëindigen. Dat meldt Directvelo. Zijn contract bij Sport Vlaanderen-Baloise werd niet verlengd. Hij vond geen nieuwe ploeg waarna hij besloot te stoppen. De 22-jarige Pols – die is afgestudeerd als industrieel ingenieur – richt zich nu op zijn maatschappelijke carrière. Hij was in 2015 nog Belgisch tijdritkampioen bij de beloften.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
1 november 2017 19:50
Vraag me af of er nog meer renners overgeheveld worden van GM Europa Ovini naar Nippo Vini Fantini. Parrinello hoop ik. Misschien Pacchiardo? De rest heeft niet heel veel gepresteerd afgelopen seizoen.
1 november 2017 21:23
Arroyo kan blijkbaar niet stoppen, nu nog een jaartje in Portugal koersen en met pensioen.
1 november 2017 22:49
Hoeveel Israëli’s rijden er eigenlijk bij israel cycling academi?
2 november 2017 07:33
@ Jungle Man

Iedereen kan vlaggetjes tellen op pcs. Retorische vraag? Nationaliteit is in dit geval sowieso een wat beperkt concept. Hoeveel mensen met een Joodse etniciteit rijden er eigenlijk bij Israel Cycling Academi?
2 november 2017 08:45
@Junle Man
Zowel dit jaar als volgend jaar rijden er 5 Israëli's.
2 november 2017 10:02
Ze hebben wel een aantal goede renners aan kunnen trekken dat Israelische team. Hermans bijvoorbeeld zou in de Giro best eens een etappe kunnen winnen mits hij in de juiste vlucht komt en Sbaragli in een ontregelde sprint heeft ook een kans.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.