Tour 2022: Wijziging bij Israel-Premier Tech na corona-testronde, Impey vraagteken
Pech voor Omer Goldstein - foto: Cor Vos
woensdag 29 juni 2022 om 16:59

Tour 2022: Wijziging bij Israel-Premier Tech na corona-testronde, Impey vraagteken

Vrijdag begint in Kopenhagen de 109e editie van de Tour de France, maar corona hangt als een donkere wolk boven het peloton. Ook Israel-Premier Tech kampt met coronazorgen. Sportief manager Rik Verbrugghe testte positief en moet pas op de plaats maken, Omer Goldstein wordt vervangen door Guillaume Boivin.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Goldstein is namelijk aangemerkt als een hoogrisicocontact door zijn vlucht naar Kopenhagen en kan met andere woorden niet deelnemen aan de Tour. De 25-jarige renner uit Israël wordt vervangen door de Canadees Guillaume Boivin. Die laatste mag zich zo alsnog opmaken voor een tweede Tourdeelname.

“Het doet me echt pijn dat ik niet kan deelnemen aan de Tour. Ik heb er zo hard voor gewerkt. Dit is echt een enorme klap, maar ik begrijp de keuze van het team om geen risico’s te nemen en zo de gezondheid van mijn teamgenoten niet in gevaar te brengen. Ik wens mijn ploegmaats alle succes de komende drie weken”, laat Goldstein weten in een persbericht.

Israel-Premier Tech zal wellicht nog een tweede wijziging moeten doorvoeren, aangezien ook Daryl Impey een hoogrisicocontact is. De Zuid-Afrikaan, onlangs nog ritwinnaar in de Ronde van Zwitserland, zal vandaag in ieder geval niet aanwezig zijn bij de ploegenpresentatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.