Wielertransfers 2019: Machado, Gradek, Bardiani-CSF, Watson
Tiago Machado - foto: Sirotti
donderdag 18 oktober 2018 om 16:19

Wielertransfers 2019: Machado, Gradek, Bardiani-CSF, Watson

Nu we in de maand oktober zijn aanbeland, zijn er bij de profteams nog maar weinig plekken beschikbaar. Wie weet er nog een profcontract te bemachtigen voor volgend seizoen? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Tiago Machado
Tiago Machado doet in 2019 twee stapjes terug. De 33-jarige Portugees verruilt volgens de Portugese sportkrant Record WorldTour-formatie Katusha-Alpecin voor het bescheiden Portugese Sporting Clube de Portugal/Tavira. Machado kwam vier jaar uit voor Katusha-Alpecin en stond ook in de belangstelling van rivaal W52-FC Porto. Eerder reed hij voor RadioShack en NetApp-Endura.

Kamil Gradek
Kamil Gradek komt volgend seizoen uit in de WorldTour. De 28-jarige Pool – die in 2017 nog de Ronde van Midden-Nederland won – gaat mee van de huidige ProContinentale formatie CCC Sprandi Polkowice naar de opvolger van de BMC-ploeg. “Kamil heeft veel te leren en zal waardevolle ervaring opdoen wanneer hij de overstap maakt naar de WorldTour”, vertelt teambaas Jim Ochowicz in een persbericht. “We zien in hem een waardevolle knecht en hopen dat hij zijn eigen kansen kan grijpen wanneer zijn ontwikkeling zich voortzet”, geeft hij aan. “Met een tiende plek in Nokere Koerse heeft hij laten zien potentie te hebben voor de klassiekers”, constateert hij.

Androni Giocatolli
Androni Giocatolli heeft twee nieuwe renners aangetrokken. Matteo Busato maakt de overstap van Wilier Triestina-Selle Italia, terwijl Mattia Viel (23) overkomt van het Ierse Holdsworth. Eerder werd al bekend dat Leonardo Fedrigo, Miguel Eduardo Florez en Daniel Muñoz volgend seizoen voor de ploeg uitkomen.

Calvin Watson
Calvin Watson zien we volgend seizoen niet meer terug in het profpeloton. De 25-jarige Australiër maakte via Instagram bekend te stoppen met wielrennen. Watson kwam de afgelopen twee jaar uit voor Aqua Blue Sport. Eerder reed hij voor Jayco-AIS, Trek (2014-2015) en An Post Chain Reaction. “Ik heb het geluk gehad dat ik mijn kinderdroom kon waarmaken”, schrijft hij. “Het is nu tijd om mijn energie te richten op nieuwe kansen en ik ben enthousiast over het volgende hoofdstuk.”

Bardiani-CSF
Bardiani-CSF is klaar op de transfermarkt. De Italiaanse ploeg heeft met Alessandro Pessot zijn laatste renner voor 2019 aangetrokken. De 23-jarige Italiaan eindigde dit seizoen als tweede in de GP Kranj, een Sloveense eendagswedstrijd. Vorig jaar won Pessot nog de belofteversie van de Carpathian Couriers Race.

De ProContinentale formatie laat ook weten dat Enrico Barbin, Michael Bresciani, Mirco Maestri, Marco Maronese, Lorenzo Rota, Paolo Simion, Alessandro Tonelli en Luca Wackermann langer bij de ploeg blijven.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2018 16:28
Wat is er met Machado? Die is in mijn ogen WT waardig. Naar een CT ploeg??
    18 oktober 2018 17:44
    Presteert niets op WT niveau. Bijna alles DNF. Vroeger een goede naam. Nu over zijn hoogtepunt. Logische stap die hij maakt. Brengt het plezier misschien wel weer terug zo.
    18 oktober 2018 19:06
    Alleen DNF op het WK, verder alles keurig uitgereden dit jaar. http://www.cqranking.com/men/asp/gen/rider_palm.asp?riderid=3026&year=2018&all=1&current=0
    Machado is zo'n renner die, net als Lammertink, tussen helper en 'vrije rol' coureur in zit. Dat is een lastige positie als renner. En voor een Portugees is het dan lastiger dan voor een Nederlander, Belg, Fransman, Italiaan of Spanjaard om een stapje terug te doen naar PCT. Dus dan maar naar CT en kopman zijn in de ronde van Portugal. Machado is 33; dus dat is een ideale leeftijd om nog een jaar of 5 voor de eindzege in Portugal mee te strijden.
18 oktober 2018 16:46
Leuke stap voor Machado. In de World-Tour komt hij tegenwoordig alleen tot zijn recht als knecht. Ik kan me voorstellen dat hij dan liever in zijn thuisland als kopman gaat rijden, dan voor de poen voor een ander.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.