Wielertransfers 2020: Eduard Prades, Artyom Zakharov, Jesper Schultz
Eduard Prades - foto: Cor Vos
dinsdag 26 november 2019 om 13:13

Wielertransfers 2020: Eduard Prades, Artyom Zakharov, Jesper Schultz

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft doordraaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Eduard Prades
Ook in 2020 zal Eduard Prades de kleuren van Movistar verdedigen. De 32-jarige Spanjaard kwam aan het einde van vorig seizoen over van Euskadi-Murias en heeft dit jaar ploegbaas Eusebio Unzué voldoende overtuigd om een nieuwe verbintenis af te dwingen.

In zijn eerste seizoen op WorldTour-niveau wist Prades twee overwinningen te boeken. Helemaal aan het begin van het jaar won hij de tweede rit van de Tour de la Provence. In mei greep hij de eindoverwinning in de Ronde van Aragón. De Catalaanse renner werd daarnaast derde in Klasika Primavera en tweede in de vijfde etappe van de Ronde van Polen. Een jaar eerder schreef hij de Ronde van Turkije bij op zijn palmares.


Artyom Zakharov
Artyom Zakharov is deze weken druk met het verzamelen van punten om namens Kazachstan aan het Olympische omnium te mogen deelnemen. Met nog drie wereldbekermanches te gaan staat de 28-jarige zevende in de ranking. Vandaag maakt zijn wegploeg Astana bekend dat hij ook in 2020 voor de WorldTour-ploeg uit zal komen. “Het is heel belangrijk voor mij om tijdens het Olympische jaar bij Astana te blijven. De ploeg voorziet me immers van de best mogelijke omgeving om me voor te bereiden op de Spelen.”

“Artyom is een goede en loyale renner die altijd klaarstaat om onze leiders te ondersteunen”, zegt Alexander Vinokourov. “Olympische deelname is heel belangrijk voor onze ploeg en Kazachstan.. Hij zal een drukke decembermaand hebben.


Jesper Schultz
Riwal-Readynez heeft haar huiswerk voor 2020 af. De ploeg presenteerde Jesper Schultz als laatste aanwinst. De 23-jarige Deen komt over van Waoo. Hij zal er onder meer ploegmaat worden van Sondre Holst Enger en de Nederlanders Martijn Budding, Arvid de Kleijn, Nick van der Lijke, Elmar Reinders en Piotr Havik.

De 23-jarige Schultz is nog volop in ontwikkeling, dus hij weet nog niet waar zijn kwaliteiten precies liggen. “Ik heb een tweejarig contract getekend en het eerste jaar zal vooral om leren draaien. Natuurlijk, als een kans zich aandient zal ik alles doen om voor een resultaat te gaan, maar ik zal vooral als helper fungeren.”

Selectie Riwal-Readynez voor 2020
flag-no Kristian Aasvold
flag-nl Martijn Budding
flag-no Sondre Holst Enger
flag-se Lukas Eriksson
flag-nl Piotr Havik
flag-no August Jensen
flag-nl Arvid de Kleijn
flag-dk Tobias Kongistad
flag-dk Andreas Kron
flag-nl Nick van der Lijke
flag-dk Christoffer Lisson
flag-se Kim Magnusson
flag-dk Rasmus Quaade
flag-nl Elmar Reinders
flag-dk Jesper Schultz
flag-gb James Shaw
flag-dk Torkil Veyhe
flag-dk Emil Vinjebo
flag-dk Rasmus Bøgh Wallin
flag-no Sindre Linke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.