Wilco Kelderman: “Ik had gewoon geen power vandaag”
foto: Sirotti
zondag 17 juni 2018 om 19:09

Wilco Kelderman: “Ik had gewoon geen power vandaag”

Wilco Kelderman had niet de power om zijn podiumplaats in de Ronde van Zwitserland vast te houden. De kopman van Sunweb werd 27ste in de daguitslag, waarmee hij Nairo Quintana niet in wist te halen. Achtervolgers Jakob Fuglsang en Enric Mas haalden Kelderman wel in. “Het is jammer dat een heel goede week niet eindigt met de beste tijdrit”, zegt hij op de ploegsite.

“Ik had gewoon geen power, wat heel jammer is na een week met alleen maar goede gevoelens”, vervolgt Kelderman, die uiteindelijk als vijfde eindigde in het algemeen klassement. “Over het algemeen voelde ik mij deze week heel goed. Het was fijn om weer te koersen. De ploeg was sterk en dat geeft mij vertrouwen voor de aankomende periode.”

Ploegleider Morten Bennekou kijkt terug op de hele week. “Wilco voelde zich niet geweldig vandaag en zakte naar de vijfde plaats”, aldus Bennekou. “Dat verandert niets aan het feit dat de Ronde van Zwitserland een heel goede ervaring voor ons. Om Wilco al op dit niveau te zien na zijn blessure is indrukwekkend en veelbelovend. Om in de top-5 te eindigen in zo’n moeilijke wedstrijd, nadat hij een tijd uit de roulatie was, is ongelooflijk.”

Bennekou had ook nog complimenten voor Sam Oomen, die kort na zijn top-10-klassering in de Giro d’Italia een zevende plaats uit het vuur sleepte in de Ronde van Zwitserland.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2018 19:16
En zo is het. Twee mooie top 10 plekken in eindklassement en ritwinst. De ploeg is klaar voor de Tour!
17 juni 2018 19:23
Wat een afgang voor Kelderman... vooral na die grote mond (kan daar slecht tegen). Hopelijk hervindt hij zich, en komt ie goed aan de bak in de Tour.

De wind moet harder hebben gewaaid... kan me niet voorstellen dat de renners die voor de knikkers reden en masse slechter zijn dan een deel van tweede garnituur.
17 juni 2018 19:25
Normaal gesproken zou hij rond de tijd van Kragh kunnen worden ingeschat, wat betekent dat hij aardig in de buurt van het geel had kunnen eindigen.
17 juni 2018 19:32
Hoezo afgang en grote mond? Heeft ie gezegd dat ie Porte er wel effe op zou leggen? Is sinds lange tijd weer in competitie en heeft , op vandaag na, meer dan goed gepresteerd. Op basis daarvan waren z'n uitspraken vrij logisch en normaal. Kan nog wel 's hoge ogen gaan gooien komende Tour.
17 juni 2018 19:38
Nu hopen dat iemand nog eens navraagt (en doorgeeft) waarom hij een paar keer met z'n arm schudde. En wie weet hoe vaak hij dat buiten beeld nog heeft gedaan. Betekent dit dat hij nog veel last heeft van die blessure?
17 juni 2018 19:45
@ assen
Kelderman een grote mond? Dat heb ik even gemist dan.
Komt bij mij over als een realistisch en prettig mens.
17 juni 2018 19:49
Het was inderdaad na zijn blessure en dus gemankeerde voorbereiding zonder meer indrukwekkend te zien op wat voor nivo Kelderman al presteerde. Dat ie in de tijdrit nog niet top is dat is niet zorgwekkend, hij ligt mooi op schema om in de Tour top te zijn.
Ik heb er alle vertrouwen in.
17 juni 2018 19:54
Goed gereden, het is even niet anders en komt net terug van malheur.
Verleden jaar top 5 in de vuelta, dus die komt wel weer bovendrijven.
17 juni 2018 20:09
Op radio 1 zei Kelderman dat hij op de lange rechte stukken waar hij veel in de houding zat, wel last vhad van de arm maar dit niet reden was. Benen hadden geen power
17 juni 2018 20:21
Natuurlijk komt hij terug van een blessure, maar dit is niet de eerste keer dat hij op de slotdag van een ronde een hoge klassering verspeelt. Wellicht een mentale kwestie?
17 juni 2018 20:23
Het verbaast me juist dat hij al op dit niveau rijdt na die rotte blessure. Dat hij dan wat minder rijdt in deze tijdrit is geen ramp en ook wel logisch. Nu goed rusten en gericht trainen en dan lijkt hij klaar voor de Tour. Ik heb bewondering voor de veerkracht van deze renner. Blessure na blessure. Ik had de moed opgegeven.
17 juni 2018 20:24
In de ploegentijdrit hing hij na elk bochtje op het einde ook op een gaatje. Arm kan voor aangepaste houding zorgen waardoor de benen niet volledig aangesproken kunnen worden. Ik veronderstel dat ze bij Sunweb wel naar oorzaken gaan zoeken.
17 juni 2018 20:32
Ik vermoed dat de weersomstandigheden (wind?) een rol hebben gespeeld: van de top-10 in het klassement eindigt niemand in de top-5 van de tijdrit en slechts 2 renners in de top-10. Spilak, Porte ... eindigen allemaal buiten de top-10 in de tijdrit.
17 juni 2018 20:53
@Geflitst enige nuance wat betreft de TTT. Ik heb 'm 1x een armgebaar zien maken. En ook 1x op een gaatje gezien na een bocht. Dat gebeurde echter ook bij bijvoorbeeld Porte. In deel 1 van de TTT was Kelderman echter 1 van de motoren en trok erg hard door. Hij zal ongetwijfeld nog hinder ondervinden van zijn blessure, maar qua vorm heb ik er erg veel vertrouwen in dat ie in de Tour top gaat zijn in week 2.
17 juni 2018 20:56
"Assen" is wel vaker wat minder stabiel...., kan slecht met teleurstellingen omgaan.
Goed om te lezen dat het dus niet aan Wilco's zijn arm/schouder lag, op naar de TdF!
17 juni 2018 21:47
Zoals hij heeft gereden de afgelopen week na/met die vervelende blessure, daarmee heeft hij me echt verrast. Zit een goede kop op en ook goede benen.
17 juni 2018 22:04
Volgens procyclingstats was Kelderman na Kung de beste tijdrijder van het veld. Niets van dat vandaag. Verder was ie hele week goed, dus excuus dat ie in opbouw is is ook niet voldoende.
En ja, grote mond, want vooraf had ie aangegeven Quintana wel te moeten kunnen pakken.

Kortom, vandaag ging ie af.

En ja, verder sympathiek en goede gast.

Zou me niet verbazen als ie morgen ziek blijkt te zijn.
17 juni 2018 22:22
Je spreekt jezelf tegen in 1 post Assen, dat is ook een prestatie.

Je zegt zelf dat ie op Kung na op papier het beste was, dan is het toch geen grote mond als hij zegt Quintana te kunnen pakken? Als hij nou had gezegd dat ie hem op 3 minuten zou rijden was het wat anders.
Hij gaat ook totaal niet af, hij rijdt gewoon niet zo'n goede tijdrit.
17 juni 2018 22:43
maar sunweb heeft in de breedte toch wel weer een uitstekend team voor de TTT met dumoulin,kelderman,kragh andersen,matthews,arndt doen ze niet veel onder voor bmc of sky !
18 juni 2018 00:00
De vorm van de dag blijft bepalend. Daarom moeten veel "kenners" hier wat meer voorzichtigheid inbouwen in hun voorspellingen en verwachtingen. Lees de afgelopen dagen maar eens alle loftuitingen aan het adres van Kelderman en kom dan vandaag tot de conclusie dat het allemaal wel erg voorbarig was. Gelukkig blijft de vorm van de dag onvoorspelbaar. De indruk die Kelderman vandaag maakte, nu het echt om presteren op eigen kracht ging en niet om het volgen van de leider, was niet best. Maar over drie weken mag hij mijn ongelijk bewijzen.
18 juni 2018 02:13
@assen: Volgens volgens ...

Laat hem nu maar "afgaan" en uitblinken in de TdF.
18 juni 2018 07:33
@Assen gaat zelf af als een gieter in zijn commentaar. Kelderman daarentegen is goed bezig in opbouw naar de Tour na een serieuze blessure.
18 juni 2018 07:54
Pijn eet geen energie maar vreet energie.
Al die valpartijen van Wilco doen hem geen goed, heel jammer niets aan te doen.
18 juni 2018 11:29
Jammer, dat het minder was gisteren. Maar, natuurlijk super week gehad, na zo'n periode.
Opvallende uitslag overigens die tijdrit.
Kung natuurlijk wel verwacht. Maar als je kijkt naar de klassementsrenners, was het alleen Fuglsangh in de top tien.
Dat zie je niet veel. Zelfs Porte viel mij zwaar tegen. Natuurlijk, het was genoeg maar niet indrukwekkend beter dan de anderen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.