Wilco Kelderman: “Zeker top tien en misschien ritwinst in Vuelta”
dinsdag 5 augustus 2014 om 12:52

Wilco Kelderman: “Zeker top tien en misschien ritwinst in Vuelta”

foto: Sirotti

Het wordt vandaag lastig in de Tour of Utah, en dan is het aan Wilco Kelderman om zich te tonen. De Nederlander rijdt in de Verenigde Staten als voorbereiding op de Vuelta a España, waar hij mikt op een top tien-klassering in het algemeen klassement. Kelderman treedt met zijn voorbereiding in Utah in de voetsporen van Chris Horner, die hier vorig jaar de basis legde voor zijn Vueltazege.

“Het wordt even afwachten hoe mijn benen reageren. Maar we zijn hier inmiddels al tweeënhalve week, dus dat moet wel goed gaan”, vertelt de Nederlander aan Cyclingnews. “Dit is een erg lastige rittenkoers, dus ik hoop goed te zijn in de lastige etappes. We hebben niet heel hard getraind, maar wel heel lang. Normaal gesproken heb ik koersritme nodig, dus we zullen zien hoe goed ik ben. Hopelijk goed genoeg om te winnen.”

“Dit is een goede voorbereiding op de Vuelta”, maakt Kelderman zijn echte doel duidelijk. Daar zal hij samen met Laurens ten Dam en Robert Gesink rondrijden. “Dit is ook op hoogte, dus dat is goed voor ons. Ik hoop daar zeker in de top tien te eindigen. En misschien ga ik nog wel voor een ritwinst of zo.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.