Windtunneltest Evenepoel en Lampaert loont: “Aanzienlijke verbeteringen”

maandag 9 december 2019 om 12:43
Windtunneltest Evenepoel en Lampaert loont: “Aanzienlijke verbeteringen”

foto: Cor Vos

De windtunneltests van Deceuninck-Quick Step in de Verenigde Staten zijn boven verwachting verlopen. Remco Evenepoel en Yves Lampaert trokken onlangs met ploegmaat Bob Jungels naar Californië om aan hun fietspositie te werken.

“Toen we naar Morgan Hill gingen met drie tijdrijders met wie we al meerdere tests hadden gedaan om hun positie te optimaliseren, hoopten we natuurlijk op subtiele verbeteringen. Tot onze verbazing wisten we echter met behulp van Specialized aanzienlijke verbeteringen te realiseren in de vermindering van de aerodynamische weerstand van onze renners”, zegt trainer Koen Pelgrim. “Hiermee kunnen we tijdens de winterperiode al in een geoptimaliseerde positie trainen, waardoor we er zeker van zijn dat we in 2020 weer zeer goede prestaties van onze specialisten kunnen zien.”

Evenepoel, Lampaert en Jungels trokken afgelopen maand naar de Verenigde Staten om aan hun fietspositie te werken. In de windtunnel van fietsconstructeur Specialized werden de renners uitgebreid getest op hun houding om de winstmarges op te zoeken. “Het was erg interessant en leuk om Specialized te bezoeken, want we hebben veel geleerd tijdens ons verblijf daar”, zegt Evenepoel. “Het weer was goed, dus maakten we van de gelegenheid gebruik om buiten te trainen, voordat we de tests in het RETUL Fit Lab van Specialized en hun mooie windtunnel deden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

peervaneynthoven 10 december 2019 om 00:25

“Aanzienlijke verbeteringen” voor Evenepoel? Zit hij nu ónder zijn bracket? Dat belooft wat. Leuke commercial voor het fietsmerk dat kennelijk dingen doet die anderen niet doen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.