Winnende Eeckhout bijna met pensioen: ”Het is mooi geweest”
maandag 7 oktober 2013 om 22:31

Winnende Eeckhout bijna met pensioen: ”Het is mooi geweest”

foto: Sirotti

Niko Eeckhout zegevierde vandaag in het Herfstcriterium van Oostrozebeke door Danilo Napolitano en Stijn Neirynck in de spurt te kloppen. Voor de 42-jarige krachtpatser van An Post-Chainreaction was het waarschijnlijk de laatste zege in zijn lange loopbaan, want na de koers in Zwevezele van aankomende vrijdag neemt Rambo toch echt afscheid van het profpeloton. ”Het zit er bijna op voor mij. Het is mooi geweest”, vertelt Eeckhout aan Het Nieuwsblad.

”Vorige week moest ik nog forfait geven voor de Eurométropole Tour vanwege een slijmbeursontsteking. Gelukkig kwam het niet tot een operatie”, kijkt Eeckhout terug op de voorbije week. ”Ondanks de pijn kon ik vandaag koersen. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik het zegegebaar nog eens mocht maken.”

”Dat ik win in eigen streek maakt het helemaal speciaal”, glundert de veteraan. ”Na vrijdag zit het er echt op voor mij. Niemand kan me nog overhalen er een jaar aan vast te plakken. Na Zwevezele hang ik de fiets definitief aan de haak. Het is mooi geweest!”

Met het pensioen van Eeckhout komt er een einde aan een lange en succesvolle profcarrière. Dankzij zijn sterke sprint won de geblokte coureur gedurende 20 jaar tal van wedstrijden, waaronder Dwars door Vlaanderen en de Memorial Rik Van Steenbergen. Zijn mooiste zege was echter het Belgisch kampioenschap in 2006, toen hij Gilbert en Boonen klopte in Antwerpen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.