WK 2014: BMC verovert goud in ploegentijdrit
zondag 21 september 2014 om 16:56

WK 2014: BMC verovert goud in ploegentijdrit

BMC Racing

foto: Sirotti

BMC heeft in het Spaanse Ponferrada de derde editie van het WK Ploegentijdrit gewonnen. De Amerikaanse formatie legde het 57,1 kilometer lange traject als snelste af. Orica-GreenEDGE finishte op 32 tellen als tweede en verovert het zilver. Uittredend kampioen Omega Pharma-Quick Step eindigde op een derde plaats.

In Ponferrada vertrokken 29 ploegen aan een spannende editie van het nog relatief jonge onderdeel. In de beginfase waren het met name de kleinere ploegen die elkaar snel afwisselden op de hotseat. Cannondale zette als eerste topploeg een snelle richttijd neer.

BMC begint sterk
De strijd om het goud zou tussen vier ploegen gaan. Bij het eerste tussenpunt was het verrassend genoeg BMC dat de snelste tijd neerzette. De Amerikanen hielden onder meer Omega Pharma-Quick Step (46 honderdsten) en Team Sky (4s) achter zich. Orica GreenEDGE (vorig jaar nog tweede) moest na 23,6 kilometer al 24 tellen toegeven.

Omega Pharma Quick Step

Bij de tweede tijdmeting dook Sky onder de tijd van BMC. Orica-GreenEDGE naderde op slechts tien seconden van Sky, maar Omega Pharma Quick Step dook vervolgens zeven seconden onder de tijd van de Britten.

Regen in finale
In de finale begon het licht te regenen. Bij het derde tussenpunt bleek dat BMC een bijzonder sterke tijdrit had gereden. Zowel Sky als Omega Pharma-Quick Step kwamen niet aan de tijd van de rood-zwarte formatie. De titelverdediger moest zelfs twaalf seconden toegeven en verloor later in de rit meer tijd. De ploeg zou de toptijd van BMC niet meer kunnen benaderen, waardoor het evenement een nieuwe winnaar kreeg.

Beste Nederlandse ploeg van de dag was Giant-Shimano. Het team moest 1:27 toegeven op winnaar BMC. Belkin stelde enigszins teleur en zou uiteindelijk als veertiende eindigen. Het Rabobank Development Team eindigde op ruim zes minuten als 26e.

BMC Racing Team

WK Wielrennen 2014 : Ploegentijdrit
Ponferrada – Ponferrada (57,1km)

1. flag-us BMC Racing Team in 1u03m29s (53,967 km/u)
(Rohan Dennis, Daniel Oss, Tejay van Garderen, Silvan Dillier, Manuel Quinziato, Peter Velits)
2. flag-au Orica-GreenEDGE op 32s
3. flag-be Omega Pharma Quick Step op 36s
4. flag-gb Team Sky op 38s
5. flag-ru Tinkoff-Saxo op 47s
6. flag-es Team Movistar op 52s
7. flag-us Trek Factory Racing op 1m02s
8. flag-nl Giant-Shimano op 1m27s
9. flag-it Cannondale op 1m29s
10. flag-us Garmin-Sharp op 1m45s

14. flag-nl Belkin Pro Cycling Team op 2m29s
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.