WK 2017: Mikkel Bjerg verovert met overmacht wereldtitel tijdrijden bij de beloften
maandag 18 september 2017 om 17:26

WK 2017: Mikkel Bjerg verovert met overmacht wereldtitel tijdrijden bij de beloften

Mikkel Bjerg heeft in het Noorse Bergen het wereldkampioenschap tijdrijden bij de beloften gewonnen. De 18-jarige Deen legde het 37,2 kilometer lange parcours als snelste af. De 19-jarige Amerikaan Brandon McNulty pakte het zilver. Het brons was voor de Fransman Corentin Ermenault (21).

Verrassende Bjerg
Het WK tijdrijden voor beloften werd verreden zonder Nederlandse deelnemers, omdat de Nederlandse ploeg zich wil concentreren op de wegwedstrijd. Op de deelnemerslijst stonden er twee renners die ook actief zijn in de WorldTour. Voor beide renners werd de tijdrit niet wat zij ervan verwacht hadden. De Belg Nathan Van Hooydonck kreeg al vrij snel een domper te verwerken toen hij te maken kreeg met een lekke band. De Fransman Remi Cavagna werd onderweg zelfs ingehaald door de sterk rijdende Mikkel Bjerg. De 18-jarige Deen zette al vroeg in de wedstrijd een snelle richttijd neer. Verschillende favorieten beten zich stuk op de tijd van de nummer twee bij de junioren in Doha, die niet meer verbeterd zou worden. De eerstejaars belofte werd daardoor de jongste winnaar van het WK tijdrijden voor beloften ooit worden.

Pech voor Powless
LottoNL-Jumbo aanwinst Neilson Powless leek op weg naar een medaille, tot hij te maken kreeg met materiaalpech. Zijn ketting liep eraf, waarna hij dit zelf probeerde te verhelpen. Powless botste vervolgens tegen de dranghekken, waarna hij ten val kwam. De Amerikaan verloor kostbare seconden, maar kon zijn weg vervolgen. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een negende plek.

vlr McNulty, Bjerg en Ermenault – Foto: Sirotti

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
18 september 2017 19:50
edit WF: laat onzin achterwege
18 september 2017 20:00
@verweggistan,
Precies dát bedoel ik. Supervreemd of zijn de jonge profs niet meer gemotiveerd, ze hebben hun contract toch al binnen.....
18 september 2017 20:10
Ik noem de winnaar vanaf nu Smikkelbeer.
Weten jullie nog dat een Scandinavier iedereen op een (puin)hoop reed op het wk veldrijden voor jonkies? Jaar daarna presteerde hij stuk minder.
Ik verwacht veel meer van Smikkelbeer.

Over volgroeid zijn en jeugdig top presteren; dat is meer iets voor Aziaten van het Mongolide ras, die gemiddeld eerder volgroeid lijken.
18 september 2017 20:14
@wielrenner: Of het is een zwaar eerste profseizoen geweest, terwijl de beloftes van hun ploeg alle kansen krijgen om zich voor te bereiden op zo'n WK?
18 september 2017 21:51
't Is net Freddy Maertens...
18 september 2017 22:11
Ben benieuwd wat deze knaap had gedaan bij de profs ITT. 15e plek zoiets? Hij is wel extreem goed. De vraag wanneer Sky hem inlijft, zou goed in treintjes passen.
19 september 2017 11:55
Dat koppie! Net Freddy Maertens!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.