Wout Poels naar Omega Pharma-Quick Step
zondag 1 september 2013 om 12:15

Wout Poels naar Omega Pharma-Quick Step

Wout Poels

foto: Sirotti

Wout Poels rijdt in 2014 voor Omega Pharma-Quick Step. Dat bevestigde teambaas Patrick Lefevere vanmiddag tijdens het Belgische TV-programma de zevende dag. De 25-jarige Limburger heeft een mondelinge overeenkomst met de Belgische formatie.

Poels komt over van Vacansoleil-DCM. Omdat de ploeg nog steeds geen sponsor voor 2014 heeft, besloot hij te vertrekken. Bij de Nederlandse formatie maakt hij in 2009 zijn profdebuut, nadat hij eerder uitkwam voor P3 Transfer-Batavus. Hij was één van de renners die met manager Luijkx de overgang meemaakte naar de profs. Tijdens zijn vijf jaar bij Vacansoleil won hij onder meer ritten in de Ronde van de Ain, de Ronde van Groot-Brittannië en de Ronde van Luxemburg. Daarnaast behaalde hij ereplaatsen in de Vuelta, Tirreno-Adriatico, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Polen.

Naast Poels komt ook Janier Acevedo de ploeg versterken. De 27-jarige Colombiaan is een dorpsgenoot van Rigoberto Uran en is aangetrokken als versterking voor het hooggebergte. Acevedo komt momenteel uit voor de kleine Amerikaanse Jamis – Hagens Berman-ploeg. Hij is leider in de UCI America Tour en won vorige maand nog een bergrit in de USA Pro Challenge.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.