Wout van Aert kijkt zeer tevreden terug op comeback: “Veel onzekerheid weggenomen”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 16:55

Wout van Aert kijkt zeer tevreden terug op comeback: “Veel onzekerheid weggenomen”

“Ik voelde me steeds beter worden en dat was hetgeen waar ik op hoopte.” Het is een belangrijke conclusie van Wout van Aert na vier dagen koersen in Noorwegen. De Belg van Visma | Lease a Bike maakte in de Tour of Norway een naar eigen zeggen geslaagde comeback.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Wout van Aert was de Tour of Norway zijn eerste wedstrijd, nadat hij goed twee maanden geleden zwaar ten val kwam in Dwars door Vlaanderen. Hoe kijkt de 29-jarige renner nu terug op de voorbije dagen? “Het vertrouwen is gegroeid”, liet hij na afloop van de slotrit in Stavanger weten aan Het Laatste Nieuws.

Van Aert besloot zich in de eerste etappes nog weg te cijferen voor zijn ploeggenoten en met name Bart Lemmen, maar in de laatste ritten liet hij zich weer van voren zien. In de voorlaatste rit spurtte hij naar een vierde plek, vandaag werd hij na een lastige finale derde in de sprint.

“Het belangrijkste is dat ik geen pijn heb gehad”
“Er is nog altijd een verschil tussen correcte ambities hebben en geen moeite doen. Ik wilde me smijten en ben blij dat dat de laatste twee dagen gelukt is. Er is veel onzekerheid weggenomen. Ik voelde me steeds beter worden en dat was hetgeen waar ik op hoopte”, klinkt het. “Het vertrouwen is gegroeid. Het belangrijkste is dat ik geen pijn heb gehad.”

De grote vraag is nu: wat staat er de komende weken op de planning voor Van Aert? Maakt hij zich nu op voor de Tour de France? “Het is een positieve week geweest en zeker eentje die we gaan evalueren om te zien wat komen gaat. Maar dat ga ik niet doen voor de camera”, laat hij met een glimlach weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.