Wout van Aert verkozen tot Belgisch Sportman van het Jaar
foto: Cor Vos
vrijdag 18 december 2020 om 17:37

Wout van Aert verkozen tot Belgisch Sportman van het Jaar

Wout van Aert is in België verkozen tot Sportman van het Jaar. De renner van Jumbo-Visma liet in de verkiezing Remco Evenepoel, die vorig jaar de jongste winnaar werd van de titel, en voetballer Romelu Lukaku achter zich.

Van Aert, die afgelopen seizoen Milaan-San Remo, Strade Bianche en twee Touretappes achter zijn naam zette en tweede werd op het WK wielrennen in Imola, kreeg van de jury 1049 punten. Daarmee had hij een ruime voorsprong op Lukaku (526) en Evenepoel (441). “Ik ben enorm trots op deze trofee. Het was een bijzonder jaar. Zonder andere prijzen tekort te doen, denk ik wel dat ik mag zeggen dat dit de grootste prijs is die je kan pakken als sporter”, zei de Belgische renner die zelf zijn prijs in ontvangst nam op het Sportgala.

Bij de verkiezing voor Sportvrouw van het Jaar was Lotte Kopecky bij de laatste drie kandidaten na haar etappezege in de Giro Rosa, haar podiumplaatsen in Gent-Wevelgem, Brugge-De Panne en de Ronde van Vlaanderen en haar dubbele Belgische titel. Basketbalsters Emma Meesseman (826 punten) en Julie Allemand (578) kregen echter meer punten van de jury, dan de renster van Lotto Soudal Ladies (477). Deceuninck-Quick-Step en Thibau Nys grepen naast de prijzen voor respectievelijk de beste ploeg en beste belofte.

De winnaars werden gekozen door de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten en gestopte oud-winnaars van de sportprijzen. In Nederland is het Sportgala, georganiseerd door sportkoepel NOC*NSF en de NOS, afgelast. In 2019 werd Mathieu van der Poel verkozen tot beste sportman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.