zaterdag 8 juli 2023 om 07:00

‘Zegerecord pakken door protest moet Mark Cavendish niet willen’

Video Het leek er even op dat Mark Cavendish het record aantal zeges in de Tour ging verbreken in Bordeaux. De Brit sprintte aan de leiding, maar toen moest Jasper Philipsen nog komen. De Vlam van Ham ging op en over Cavendish en knalde naar zijn derde ritzege in de Tour, al was daar na afloop nog even wat discussie over. Dat en meer hoor en zie je in de WielerFlits Update!

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Spoorboekje
0:02 – Intro
0:32
– Niet onbesproken sprint van Jasper Philipsen
2:11 – Lead-out van Mathieu van der Poel
3:28 – Groene trui al binnen?
4:05
– Sterke sprint van Mark Cavendish
5:45 – Andere sprinters komen niet aan bod
7:05 – De ochtend van Jumbo-Visma na de Pyreneeën
8:36 – Wat verwachten we van rit acht?
11:53 – Speciale dag voor Mathieu van der Poel
13:36
– Outro

In rit zeven van de Tour de France reden de renners van Mont-de-Marsan naar Bordeaux. Op voorhand hield iedereen rekening met een sprint en die sprint kwam er uiteindelijk ook. Alpecin-Deceuninck zette weer een lead-out trein op poten, al verliep het deze keer wat chaotischer. Mathieu van der Poel moest van ver de sprint aantrekken, waardoor Philipsen vroeg moest beginnen met sprinten. 

“Je ziet dan dat Philipsen van de ene naar de andere kant van de weg sprint”, legt Zeger uit. “Daarbij komt hij opeens voor Biniam Girmay gereden, die daardoor toch wat gehinderd wordt. Het is weer niet onbespreekbaar. Aan de andere kant had Girmay of Cavendish het volgens mij sowieso niet gehaald, Philipsen blijft gewoon de snelste renner van deze Tour de France.” Maxim vult aan: “Aleksandr Vinokourov tekende nog een protest aan, maar dat werd afgeslagen door de organisatie. Op die manier het record van Eddy Merckx verbreken, moet Cavendish ook niet willen.”

En verder…
Bespreken de mannen de sprint van een aantal snelle mannen, waaronder Dylan Groenewegen en Mads Pedersen. Tot slot blikken ze ook nog vooruit op de etappe van zaterdag, waarin er van Libourne naar Limoges wordt gereden. Opnieuw een kans voor de sprinters? Of zijn het de klassieke mannen die deze keer aan bod zullen komen? Maxim en Zeger geven hun visie. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.