Dit zijn tot nu toe de tien grootste puntenpakkers in Wielerflits Ploegleider!
vrijdag 29 maart 2024 om 14:33

Dit zijn tot nu toe de tien grootste puntenpakkers in Wielerflits Ploegleider!

Het voorjaar is inmiddels al in volle gang en de voorjaarsklassiekers volgen elkaar in Wielerflits Ploegleider in rap tempo op, maar welke renners steken er in het spel tot op heden echt bovenuit? Een overzicht van de tien grootste puntenpakkers in Wielerflits Ploegleider na zeven van de twaalf klassiekers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

10) Wout van Aert (49 punten)
Op plek tien vinden we een van de grote pechvogels van afgelopen woensdag terug: Wout van Aert. De Belgische alleskunner kwam in Dwars door Vlaanderen hard ten val, liep meerdere breuken op en moet als gevolg een streep zetten door de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en mogelijk ook de Giro d’Italia. Tot op heden fietste hij 49 punten bij elkaar in Wielerflits Ploegleider en daar zal het helaas ook bij blijven.

9) Nils Politt (49 punten)
In tegenstelling tot Wout van Aert heeft Nils Politt juist nog alle kans om zijn totaal flink op te schroeven, want de komende twee klassiekers zouden hem moeten liggen. In de Ronde van Vlaanderen werd hij in 2019 al eens vijfde en in hetzelfde jaar deed hij het nog beter in Parijs-Roubaix, waar hij toen de sprint om de zege verloor van Philippe Gilbert. Dat het met zijn vorm dit jaar wel goed zit, bewees hij met 2e plek in Omloop het Nieuwsblad en ook in de E3 Saxo Classic (7e) en Dwars door Vlaanderen (12e) liet hij zich goed van voren zien.

Tom Pidcock pakte al veel punten terwijl het Waalse werk nog moet beginnen – foto: Cor Vos

8) Tom Pidcock (50 punten)
De beste INEOS Grenadiers-renner vinden we terug op plek acht en dat is niet geheel verrassend Tom Pidcock. De jonge Engelsman kent een zeer behoorlijk voorjaar, want in Omloop het Nieuwsblad (8ste). Strade Bianche (4e) en Milaan-San Remo (11e) deed hij mee om de zege, maar een podium zat er nog niet in. Normaal gesproken moeten de koersen die hem goed liggen, namelijk Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en de Amstel Gold Race nog komen, dus houd hem zeker in de gaten!

7) Matteo Jorgensen (55 punten)
Visma-Lease a Bike begon het voorjaar met grote ambities en niet geheel onterecht, want Wout van Aert, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Jan Tratnik en Christophe Laporte zijn toch niet de minste renners om in het voorjaar te hebben. Toch is het een andere naam die voorlopig het voorjaar van de Nederlandse ploeg kleur geeft: Matteo Jorgensen. De 24-jarige Amerikaan, die overkwam van Movistar, won woensdag de onthoofde editie van Dwars door Vlaanderen en is de renner van Visma-Lease a Bike die dit seizoen de meeste punten pakte in Wielerflits Ploegleider. Laat hij in Vlaanderen opnieuw zijn klasse zien?

6) Matej Mohoric (58 punten)
Matej Mohoric is een renner om de komende Monumenten ook zeker in de gaten te houden. In Milaan-San Remo werd hij maar net bijgehaald door Mathieu van der Poel en finishte hij respectabel als zesde, maar dat is zeker niet zijn enige goede uitslag dit voorjaar: vijfde in Strade Bianche, dertiende in Gent-Wevelgem en vijftiende in de E3 Saxo Classic. Een zekere puntenpakker dus. Moet zijn echte uitschieter nog komen?

Matteo Jorgenson maakte al veel indruk dit voorjaar – foto: Cor Vos

5) Jasper Stuyven (64 punten)
Jasper Stuyven was dit voorjaar in de vorm van zijn leven, zo stelde hij donderdag op social media, maar ook hij lag bij de veelbesproken valpartij in Dwars door Vlaanderen en brak zijn sleutelbeen. Einde voorjaar dus en dat is bijzonder spijtig, want zijn uitslagen dit jaar waren uitstekend. Zo finishte de Belg in de top-10 van E3 Saxo Classic (2e), Omloop het Nieuwsblad (7e), Milaan-San Remo (8ste) en Kuurne-Brussel-Kuurne (10e). Helaas blijft het daar dit voorjaar bij.

4) Tadej Pogacar (65 punten)
Tadej Pogacar vinden we terug op plek vier, maar om een beetje in perspectief te plaatsen hoe knap dat is; de Sloveense wereldtopper reed slechts twee (!) klassiekers en daar maakte hij grote indruk. Pogacar won Strade Bianche na een magistrale solo en in Milaan-San Remo verloor hij de sprint van Jasper Philipsen en Michael Matthews en eindigde hij als derde. In de komende Monumenten in Vlaanderen en Parijs-Roubaix zien we hem niet, maar noteer hem maar alvast voor Luik-Bastenaken-Luik. Alles wat Pogacar dit jaar aanraakt, verandert namelijk in goud.

3) Mads Pedersen (72 punten)
Mads Pedersen is dit voorjaar ook in bloedvorm, want zijn resultaten spreken voor zich: vierde in Milaan-San Remo, elfde in de E3 Saxo Classic en een indrukwekkende zege in Gent-Wevelgem, waar hij Mathieu van der Poel versloeg. Helaas voor hem en Lidl-Trek lag de Deen ook bij de valpartij in Dwars door Vlaanderen, al lijkt hij ‘gewoon’ te kunnen starten in de Ronde van Vlaanderen. Het is even afwachten hoe erg de schade is en of Pedersen zijn topvorm kan etaleren.

Van der Poel en Philipsen zijn al goed in vorm dit voorjaar – foto: Cor Vos

2) Mathieu van der Poel (78 punten)
Mathieu van der Poel startte in slechts drie klassiekers, maar toch verzamelde hij al 78 punten. In Milaan-San Remo cijferde hij zichzelf met succes weg voor zijn winnende ploeggenoot Jasper Philipsen en eindigde hij zelf nog als tiende, terwijl hij E3 Saxo Classic zelf won en Gent-Wevelgem (tweede) bijna won. De Nederlander lijkt dé grote favoriet voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Eigenlijk kan je niet om hem heen, toch?

1) Jasper Philipsen (103 punten)
Niet geheel verrassend voert Jasper Philipsen deze lijst met maar liefst 103 punten aan. De Belgische topsprinter, die veel meer kan dan alleen sprinten, startte in zes van de zeven klassiekers in Wielerflits Ploegleider en schreef er ook nog eens twee op zijn naam. De Vlam van Ham won namelijk Milaan-San Remo en Classic Brugge-De Panne. Vlak hem zeker niet uit voor de komende klassiekers, want vorig jaar werd hij bijvoorbeeld tweede in Parijs-Roubaix. Kan hij het dit jaar nog één plekje beter doen?

Geplaatst als onderdeel van:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.