Volg hier de aangepaste tweede etappe van de Tour de Wallonie 2021

woensdag 21 juli 2021 om 14:45
Volg hier de aangepaste tweede etappe van de Tour de Wallonie 2021

De tweede etappe van de Tour de Wallonie was aanvankelijk voorzien tussen Verviers en Herve, maar in die steden ligt de focus vooral op het opnemen en herstellen van de schade van het noodweer van afgelopen week. De rittenkoers heeft last minute een oplossing gevonden op het circuit van Zolder. Kan Dylan Groenewegen ook de tweede rit winnen? Volg het hier op WielerFlits.

Maandag maakte de organisatie bekend dat de tweede etappe geannuleerd werd vanwege de overstromingen in de omgeving van startplaats Verviers. De prioriteit van de hulpverleners gaat momenteel uit naar de slachtoffers van de watersnood. Daarom is er geen ruimte voor het beveiligen van de koers. Op het laatste moment is door de organisatie een alternatief gevonden op Circuit Zolder.

Omdat het parcours te kort is om volgwagens toe te laten op het parcours in Zolder, gelden aparte regels voor renners met lekke banden en mechanische pech. Daarover spraken we met organisator Christophe Brandt.

De renners krijgen 120 kilometer voor de wielen, om precies te zijn 30 rondes van vier kilometer over het circuit in Heusden-Zolder. De start van de etappe is om 15.00 uur. De finish wordt verwacht tussen 17.15 en 17.45 uur. Er is, mede vanwege de nationale feestdag in België, nog geen live-uitzending op tv.

Links
Voorbeschouwing: Tour de Wallonie 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.