Volg hier de Clàssica Comunitat Valenciana 2022

zondag 23 januari 2022 om 12:15
Volg hier de Clàssica Comunitat Valenciana 2022

De Clàssica Comunitat Valenciana (UCI 1.2) is vandaag de opener van het Europese wielerseizoen. De Spaanse eendagskoers kan rekenen op acht ProTeams aan de start en op de startlijst vinden we met Jetse Bol en Alex Molenaar twee Nederlanders terug. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de (sprinters)koers!

De GP Valencia, zoals de koers ook heet, keerde vorig jaar terug op de UCI-kalender. De Franse sprinter Lorrenzo Manzin (Total Direct Energie) ging toen met de zege aan de haal. Ook dit seizoen lijkt de koers op een sprint uit te draaien. We mogen daarom onder meer Niccolò Bonifazio, Chris Lawless, Markus Pajur, Vincenzo Albanese, Filippo Fiorelli, Iuri Leitão, Antonio Soto, Manuel Peñalver en Juan José Lobato onder de favorieten rekenen.

De renners vertrekken vanuit La Nucia en krijgen vervolgens een lastige openingsfase voorgeschoteld, met de klim naar Tarbena (6,9 km aan 5,4%) en de Coll de Rates (14 km aan 2,9%). Toch lijkt de koers uit te draaien op een massasprint, aangezien het na de laatste klim van de dag – de Alto de Barx (3,3 km aan 6,5%) – nog ruim tachtig kilometer tot de streep is in Valencia. De finale is biljartvlak en nodigt uit tot een sprint tussen de rappe mannen.

Met Burgos-BH, TotalEnergies, Arkéa-Samsic, Bardiani-CSF-Faizanè, Equipo Kern Pharma, Euskaltel-Euskadi, Caja Rural-Seguros RGA en EOLO-Kometa staan er toch acht ProTeams aan het vertrek. De Clàssica Comunitat Valenciana gaat om 12.30 uur van start, terwijl de finish wordt verwacht tussen 16.45 en 17.00 uur. Vanaf 14.15 uur zijn de laatste 70 kilometer van de koers live te zien op YouTube.

Links
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Livestream

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.