Volg hier de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2021

dinsdag 1 juni 2021 om 11:40
Volg hier de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2021

Lukas Pöstlberger was in de wolken na rit twee van het Critérium du Dauphiné. De Oostenrijker sloeg in Saugues een onvervalste dubbelslag, maar de renner van BORA-hansgrohe zal vandaag weer vol aan de bak moeten om de gele leiderstrui te verdedigen. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de derde etappe!

Ook op dag drie heeft de organisatie een glooiend parcours uitgetekend, al lijkt deze etappe uit te draaien op een sprint tussen de snelle mannen. Na een lastige openingsfase richting het dorpje Fix-Saint-Geneys, op 1.086 meter hoogte, trekt het peloton over geaccidenteerde wegen en enkele kuitenbijters naar de laatste kilometers.

Vlak voor het binnenrijden van Saint-Haon-Le-Vieux begint de weg weer vervelend omhoog te lopen. Eerst loopt het vals plat op en in de laatste honderden meters gaat het echt omhoog richting de verlossende witte krijtlijn. Wie na goed 170 kilometer als eerste over de streep wil komen, zal een flinke machtsspurt uit zijn benen moeten persen.

De renners starten om 11.55 uur, terwijl de finish wordt verwacht tussen 15.50 en 16.13 uur. De etappe is vanaf 14.20 uur te volgen via Eurosport 2, de Eurosport Player en GCN. Sporza is er vanaf 14.50 uur live bij.

Links
Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jean Dumas 1 juni 2021 om 11:54

Zware start, oplopende finishlijn. Benieuwd of Fabio hier meedoet om de prijzen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.