Volg hier de Primus Classic 2021

zaterdag 18 september 2021 om 12:30
Volg hier de Primus Classic 2021

Mathieu van der Poel en wereldkampioen Julian Alaphilippe zijn de grote blikvangers vandaag aan de start van de Primus Classic. Met achttien klimmetjes belooft het een aantrekkelijke koersdag te worden in Vlaanderen, waar deels het WK-parcours wordt aangedaan. Volg hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

De koers gaat over 197,7 kilometer van Brakel, waar de roots van voormalig profrenner Peter Van Petegem liggen, naar Haacht. De Tenbosse is de eerste van een hele rits beklimmingen die moet worden bedwongen. Op ongeveer 130 kilometer van de finish ligt het zwaartepunt van de koers, want in de daaropvolgende 22 kilometer gaat het peloton namelijk over zes klimmetjes met de WK-helling de Moskesstraat, de Holstheide, de Smeysberg, nog een klim uit het WK-parcours, de Florivalstraat en nog een keer de Moskesstraat en de Holstheide.

Vanaf dan is het nog 44 kilometer tot de finish. Op een kleine twintig kilometer van de streep is de Hulstbergstraat traditioneel het laatste lastige obstakel van de dag, waarna in licht dalende lijn richting Haacht wordt gereden. De laatste vijf kilometer worden gekenmerkt door enkele bochten: zeven toch wel haakse bochten, met op 800 meter de laatste afslag. Vanaf daar is het een rechte lijn richting de finish. Een ideale aankomst voor een massasprint, of wordt het een strijd met een kleine groep?

Om 12.45 uur wordt het startsein gegeven. De finish wordt verwacht tussen 17.18 en 17.51 uur. De uitzending van Sporza begint om 15.30 uur. Eurosport 2 en de Eurosport Player zenden uit vanaf 16.00 uur.

Links
Voorbeschouwing: Primus Classic 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.