Volg hier de tweede etappe in de Tour of Utah 2019

woensdag 14 augustus 2019 om 20:05
Volg hier de tweede etappe in de Tour of Utah 2019

De eerste rit-in-lijn van deze Tour of Utah leverde het nodige spektakel op. Het was de Italiaan Umberto Marengo die de etappe wist te winnen, maar Lawson Craddock reed de ongelukkige James Piccoli uit de leiderstrui. Kan de Amerikaan van EF Education First overleven op de flanken van Powder Mountain?


Na de tweede etappe gaan we weten wie om de eindzege in de Tour of Utah gaan strijden. Waarom? Omdat gefinisht wordt bovenop de loodzware Powder Mountain (11,2 kilometer aan 9,5 procent). De Tour of Utah kwam al een keer eerder hier boven, in 2014 om precies te zijn, toen de latere eindwinnaar Tom Danielson naar een dubbelslag wist te fladderen.

In de 135 kilometer lange etappe is de aanloop nog redelijk vlak. In sneltreinvaart zullen de teams met klassementsambities naar de voet van de eerste beklimming rijden, na zo’n zestig kilometer koers. De beslissing zal echter vallen op de bijzonder steile Powder Mountain.

De etappe begint om 20.20 uur, terwijl de eerste renners zullen bovenkomen rond 22.45 uur. Eurosport is er vanaf 22.00 live bij.

Links
Voorbeschouwing: Tour of Utah 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.