Volg hier de Veneto Classic 2021

zondag 17 oktober 2021 om 11:15
Volg hier de Veneto Classic 2021

Het Italiaanse wielerseizoen komt vandaag ten einde met de gloednieuwe koers Veneto Classic. Koersdirecteur Filippo Pozzato maakt er geen geheim van dat hij deze koers graag zou willen laten deel uitmaken van de WorldTour. In de schaduw van de Dolomieten kunnen de renners voor nu nog een keer afsprinten voor winst, met als hamvraag: kan Matteo Trentin het nu wél?

De Veneto Classic gaat van start in gondelstad Venetië, voor een koers van 206,5 kilometer naar de finish die ligt in de schitterende plaatsnaam Bassano del Grappa. In de finale staan er met La Rosina (vier keer) en tussen door twee keer La Tisa, zes korte hellingen op het menu. De witte krijtlijn is zo’n 7,5 kilometer na het ronden van de top van de laatste keer La Rosina neer gekalkt.

Naast Trentin staat er meer schoon volk aan het vertrek. Alexey Lutsenko klopte hem eerder deze week nog in de Giro del Veneto en met Alberto Dainese, Filippo Fiorelli, Guillaume Martin, Lorenzo Fortunato, Taco van der Hoorn, Odd Christian Eiking, Lorenzo Rota, Antonio Puppio, Alessandro Covi, Davide Formolo, Marc Hirschi en Diego Ulissi staat de winnaar op voorhand alles behalve vast.

De Veneto Classic start om 11.30 uur, waarna de finish ligt tussen 16.00 uur en 16.30 uur. De koers is vanaf 15.00 uur te volgen via de Eurosport Player. Je kunt het wedstrijdverloop ook in deze Volg Hier bespreken.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingstats)

Liveticker (Twitter)
Liveticker (TuttoBiciWeb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.