Olav Kooij had goede benen in sprint: “Maar verloor opeens al mijn snelheid”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 17:53

Olav Kooij had goede benen in sprint: “Maar verloor opeens al mijn snelheid”

Olav Kooij eindigde als zesde in de eerste massasprint van de Giro d’Italia. De Nederlander van Visma | Lease a Bike had goede benen, maar geraakte ingesloten in de laatste kilometer. “Voor mij was het echt continu hollen en stilstaan in de slotfase”, zei Kooij achteraf. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een rustige etappe, maar dan kwam er die tussensprint. Opeens was het hele gesplitst in twee”, vertelde Kooij bij Eurosport. “Daar hebben we echt goed gekoerst. Ik heb niet veel gepraat met de andere sprinters, het was vooral hard rijden. Uiteindelijk is het logisch dat we weer gegrepen werden.”

In de laatste kilometers moesten de sprinters nog de ontketende Tadej Pogacar bijbenen, waardoor de sprintvoorbereiding chaotisch was. “Voor mij was het echt continu hollen en stilstaan in de slotfase. Ik wilde links aangaan, maar er was geen gat. Dan ging ik naar rechts, maar dan verloor ik opeens al mijn snelheid.”

“Maar oké, ik ben vrij blij na die val van gisteren. Het was niet perfect, maar ik ervaarde weinig problemen vandaag. Hopelijk zal het de volgende dagen weer helemaal normaal worden”, sloot Kooij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.