Volg hier Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

zaterdag 21 mei 2022 om 11:45
Volg hier Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

De Veenendaal-Veenendaal Classic is weer terug na twee jaar afwezigheid. Met vijf WorldTeams en zes ProTeams aan de start in Veenendaal is de deelnemerslijst sterker dan ooit. Gaat Dylan Groenewegen, deze keer als kopman van BikeExchange-Jayco, deze wedstrijd voor de vierde keer winnen? Volg het hier op WielerFlits!

Veenendaal-Veenendaal telt in 2022 in totaal 195,1 kilometer en voert het peloton zoals gewoonlijk door de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse Vallei. In het parcours zijn meerdere bekende klimmetjes opgenomen, maar geen daarvan is hoger dan 100 meter. Desalniettemin kan de Grebbeberg, die vier keer terugkeert in de wedstrijd, een nare kuitenbijter zijn. Beginnen doet het peloton zaterdag rond ten westen van Veenendaal.

De renners trekken meteen de Heuvelrug in met de beklimming van de Amerongse Berg. Na tien kilometer staat deze opnieuw op het menu, waarna de rust terugkeert in het peloton en de renners via Amerongen en Elst voor het eerst naar Rhenen rijden. Daar staat de Grebbeberg (700 meter aan 7,7%) voor het eerst op het menu. De Koerheuvel (600 meter aan 7,9%) volgt krap vier kilometer later al.

Via een aantal vlakke wegen ten noorden van Rhenen rijden de renners vervolgens terug naar de meet in Veenendaal. De eerste 78 kilometer zit er dan op. In het restant van de wedstrijd worden steeds ongeveer dezelfde lussen gemaakt, met de Grebbeberg en Koerheuvel als scherprechters. Deze combinatie staat op 12 kilometer voor de streep voor het laatst gepland. Of deze klimmetjes kunnen voorkomen dat de sprinters met elkaar om de zege gaan sprinten in Veenendaal, is nog maar de vraag.

Met Dylan Groenewegen, Arnaud De Lie, Gerben Thijssen, Jakub Mareczko en Arvid de Kleijn staan er voldoende rappe mannen aan de start. De renners beginnen eraan om 12.00 uur, de finish wordt verwacht tussen 16.45 en 17.15 uur. Zowel Eurosport als Sporza zenden Veenendaal-Veenendaal live uit vanaf 15.15 uur.

Links
Voorbeschouwing: Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.