Contador, Froome, Nibali en Quintana sieren startlijst Tirreno-Adriatico
maandag 2 maart 2015 om 16:21

Contador, Froome, Nibali en Quintana sieren startlijst Tirreno-Adriatico

De organisatie van Tirreno-Adriatico heeft vandaag de deelnemerslijst geopenbaard. Aan de start van de vijftigste editie staan met Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana vier winnaars van grote rondes.

Volgens de organisatie is het de eerste keer dat de vier winnaars van grote rondes tegelijkertijd aan de start staan van een meerdaagse WorldTour-wedstrijd. Op basis van het deelnemersveld belooft de jubileum editie van de Tirreno een spektakel te worden.

“Ik kijk echt uit naar deze koers waar ik vorig jaar zulke goede ervaringen had. De Italiaanse fans hebben er altijd voor gezorgd dat ik me er thuis voel”, zegt titelverdediger Contador. Naast de klassementsmannen staan meer toppers aan de start. In de sprint zullen onder meer Mark Cavendish, Marcel Kittel, Peter Sagan en Elia Viviani strijden om de zeges.

De wedstrijd tussen de twee zeeën wordt verreden van 11 tot en met 17 maart.  Tirreno-Adriatico begint met een ploegentijdrit in Lido di Camaiore.

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2015 16:29
Top!
Enige jammere zal wel zijn dat de verliezers gaan zeggen dat ze nog niet voluit gingen of slechts in opbouw waren.

Ik hoop op vuurwerk.
2 maart 2015 16:34
We zullen natuurlijk even moeten afwachten of Nibali wel aan de start staat!
2 maart 2015 16:43
Zal Gesink starten?
2 maart 2015 16:44
"Volgens de organisatie is het de eerste keer dat de vier winnaars van grote rondes tegelijkertijd aan de start staan van een meerdaagse WorldTour-wedstrijd."

Dat is toch ook gewoon zo? Het staat er nu alsof het wordt beweert door de organisatie, maar dat ze het mis hebben.

*mierenneukmodus uit*

Wordt een geweldige ronde met dit deelnemersveld! Heerlijk dat het seizoen echt weer begonnen is!
2 maart 2015 16:47
Hesjedal, Basso en ook Scarponi hebben een grote ronde gewonnen, ook al snap ik wel wat jullie bedoelen met die koptekst. Prima deelnemersveld. De Tirreno weet de afgelopen jaren wel de sterkere renners te werven.
2 maart 2015 16:51
Slagter rijdt hier dus tóch weer niet hè. Rijdt nu Parijs-Nice en dus geen Strade Bianche, erg jammer.

Het team van Sky is trouwens onvoorstelbaar sterk, en als je dan kijkt wie er nog in Parijs-Nice rondrijden is het duidelijk wie dit jaar de beste ploeg is in het rondewerk. En dan is ene Henao nog niet eens fit, en rijdt zijn neefje geen van de twee koersen..

Tirreno:
FROOME Christopher
KENNAUGH Peter
KöNIG Leopold
NIEVE Mikel
POELS Wout
PUCCIO Salvatore
STANNARD Ian
VIVIANI Elia

P-Nice:
NORDHAUG Lars Petter
THOMAS Geraint
WIGGINS Bradley
SWIFT Ben
PORTE Richie
ROCHE Nicolas
EISEL Bernhard
ROWE Luke
2 maart 2015 16:56
Prachtig deelnemersveld! Benieuwd wie de winnaar wordt en de eerste tik uitdeelt. Waarschijnlijk is dit ook de enige keer dat ze tegenover elkaar staan tot de Tour. Verwacht ze allemaal wel op sterkte.
2 maart 2015 17:01
Quintana zal nog niet zo ver staan als Contador en Froome, aangezien hij eerder nog geblesseerd van een valpartij was afgehaald voor Ruta.
2 maart 2015 17:05
Paris-Nice verliest terrein...
2 maart 2015 17:09
En dan ook nog Mollema, Pinot en Uran op de startlijst. Ook Gesink staat erop; iemand iets gehoord of hij inderdaad kan/wil starten?
2 maart 2015 17:13
@tuubke
Ik weet niet of hij daar kan/wil starten, maar wat ik wel weet is dat hij wel weer aan het trainen is. Dus wie weet.
2 maart 2015 17:13
Wat is er eigenlijk gebeurd met de familie van Gesink? Alles ok?
2 maart 2015 18:25
@Wim Kruithof
P-N heeft wel enkele grote favorieten voor San Remo aan de start, plus de laatste drie wereldkampioenen. Ik vermoed dat ronderenners de koers vermijden vanwege de aanzienlijke kans op waaiers in de eerste paar ritten. Maar voor klassieke renners is dit ideaal om nog eens diep te gaan.
2 maart 2015 18:57
Quintana gaat hier denk ik lekker de kat uit de boom kijken. Froome en Contador zullen er wel weer een battle van maken want die kunnen dat toch niet laten.
2 maart 2015 19:29
Porte en Aru moeten met z'n tweeën maar in vorm zien te raken voor de Giro...
2 maart 2015 19:29
Allememachies, wat een deelnemersveld. Wat waren die privé-omstandigheden bij Gesink?
2 maart 2015 20:09
Ik ben benieuwd of Mollema eens meekan in dit geweld, zo vroeg in het seizoen. Dan heeft hij echt een stap gemaakt.
2 maart 2015 20:15
Het lijkt me normaal gesproken weer tussen Froome en Contador te gaan. Ik denk dat Contador nog een en ander wil recht zetten na Andalucia. Ben ook benieuwd naar Sagan de ritten 3 en 4 zijn bijzonder geschikt voor hem. Na de Strade Bianchi en de Tirreno hebben we een beter beeld van hem wat we kunnen gaan verwachten in de Klassiekers.
2 maart 2015 20:53
Ziet er veelbelovend uit qua parcours en deelnemersveld. Nu maar hopen dat de weergoden zich een beetje rustig houden en dat er geen bergrit afgelast moet worden. De Terminillo kijk ik wel naar uit, al zullen ze die vast niet tot helemaal boven rijden.
2 maart 2015 21:13
@wim kruithof
PN verliest wat mij betreft geen terrein, maar heeft zich als een ander soort wedstrijd gaan profileren door de opmars van de tirreno. Is nu veeleer een wedstrijd voor heuvelspecialisten/punchers die in het middengebergte uit de voeten kunnen
2 maart 2015 21:41
@kwiatistheman
De editie van dit jaar is er wel weer eentje voor klassementsmannen hoor. Lange slotklim en een flinke klimtijdrit er in.
2 maart 2015 21:47
TIRRENO zonder statement over Astana...benieuwd als ze starten of ze voor de prijzen durven rijden en/of wie zich profileerd. Lijkt wel alsof hele peloton erover zwijgt.Goold old dopinghype en das van Fuentes/Armstrong geleden. Ook Van Amermaet dropt zijn eerste baby-bom. Wat is zijn volgende geplande koers? Laat ze maar knallen jongens kijk er echt naar uit
2 maart 2015 21:53
Ik zou maar eens stoppen met die zoete pap want je gaat er kennelijk van overdrijven.
2 maart 2015 21:57
@wheely
Okee die klimtijdrit maakt het wel lastig, toch kunnen de meer allround renners hier ook scoren
@zoetepap
Zwijg gewoon! Met zo'n houding is wielrennen gewoon niet amusant meer
2 maart 2015 22:07
Huh, wat zegt zoetepap nou precies fout? Staat niks verkeerds in toch? Of moeten we weer allemaal zwijgen nu de koersen beginnen? Ja, we lezen het liefste allemaal niks over doping (omdat het geen issue zou moeten zijn) maar helaas maken renners en ploegen het ervan dat er gewoon over gesproken mag en misschien wel moet worden. Daar kan zoetepap dan niks aan doen toch?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.