Contador, Froome, Nibali en Quintana sieren startlijst Tirreno-Adriatico
maandag 2 maart 2015 om 16:21

Contador, Froome, Nibali en Quintana sieren startlijst Tirreno-Adriatico

De organisatie van Tirreno-Adriatico heeft vandaag de deelnemerslijst geopenbaard. Aan de start van de vijftigste editie staan met Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana vier winnaars van grote rondes.

Volgens de organisatie is het de eerste keer dat de vier winnaars van grote rondes tegelijkertijd aan de start staan van een meerdaagse WorldTour-wedstrijd. Op basis van het deelnemersveld belooft de jubileum editie van de Tirreno een spektakel te worden.

“Ik kijk echt uit naar deze koers waar ik vorig jaar zulke goede ervaringen had. De Italiaanse fans hebben er altijd voor gezorgd dat ik me er thuis voel”, zegt titelverdediger Contador. Naast de klassementsmannen staan meer toppers aan de start. In de sprint zullen onder meer Mark Cavendish, Marcel Kittel, Peter Sagan en Elia Viviani strijden om de zeges.

De wedstrijd tussen de twee zeeën wordt verreden van 11 tot en met 17 maart.  Tirreno-Adriatico begint met een ploegentijdrit in Lido di Camaiore.

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2015 22:18
Ja, precies. De Tirreno moet Astana wel uitnodigen maar van tevoren nog publiekelijk even flink door het slijk halen terwijl hun grootste renner sinds tijden er rijdt. De renners moeten allemaal moord en brand huilen inclusief symbolische zit-wakes en 'je ne suis Astana'-bandana's en een grote baksteen roomboter om de helm getaped.
2 maart 2015 22:23
@ Romans

Uitstekend plan, maar volgens kom je daar zelf nu mee en zegt niemand dat hier. Slap, om het meteen in het extreme te trekken. Er mogen toch zeker we wat kanttekening geplaatst worden bij hoe het nu allemaal gaat? Van beide kanten: hoe de UCI en de Belgische bond bezig zijn, maar ook de kant die hier liever niet belicht wordt; er zijn genoeg liefhebbers die met wantrouwen kijken. En neem het ze eens kwalijk.. Hoe moet je nu naar Astana kijken? Dat mag best kritisch toch?
2 maart 2015 22:35
Ik ben heus niet naiëf om te denken dat iedereen in het peleton op babyvoeding de bergen over gaat... Maar om bij elke wedstrijd, elk topic het issue doping uit te halen ( en dan nog heel cynisch) is voor mij niet nodig. Bovendien ben ik heel zeker dat er bij astana niet meer doping rondgaat dan bij pakweg movistar of sky... Maar ik kijk nog altijd graag koers en durf wel geloven da renners nu met min of meer dezelfde wapens strijden
2 maart 2015 22:36
Ik chargeerde met opzet om zoetepap's relaas in perspectief te plaatsen.

Persoonlijk vind ik Astana een leuk piratenteam zoals de wielrennerij er altijd wel een verdient en de Belgische bond tegenwoordig even hekserig bezig als wat we de afgelopen jaren in NL hebben gezien. Dat er mensen met wantrouwen naar wielrennen kijken kan ik wel enigszins begrijpen maar onderhand erg moeilijk nog serieus nemen. Vandaar het zo af toe laten gaan van mezelf.

Dat het hier liever niet belicht wordt onderschrijf ik overigens niet. Ik denk dat er hier genoeg kennis, opinie en parler-vrai rondwaart waarbij ik in in de ultraliberale (legalize it, don't look at the past, focus on the pasport, yes we can!) hoek geplaatst kan worden en zoete pap in de ultraconservatieve (schande! schande! schande!). Dat gezegd hebbende zal er zo meteen wel iemand langskomen die dat conservatieve en liberale precies andersom zet, bedenk ik me nu.
2 maart 2015 22:53
Quote:
Persoonlijk vind ik Astana een leuk piratenteam zoals de wielrennerij er altijd wel een verdient


Helaas dat er ook een Movistar rondrijdt met een vrij verdachte chef aan het roer, Riis een ploeg leidt met boefje Bertje erin, en Lefevre ook met luchtverfrisser in het rond mag spuiten om de dopingstank uit zijn verleden te verbloemen. Verschil is alleen dat blijkbaar de zaken bij Astana zo erg zijn dat de UCI zich genoodzaakt voelt om echt in te grijpen. Dan kan je dus wel stellen dat met een beetje scheve blik naar de prestaties van die ploeg kijken gepast is. Overigens vind ik zelf ook dat dat niet betekent dat nieuwe renners daar opeens verdacht zijn omdát ze bij Astana zitten, niet meer of minder dan bij bepaalde andere ploegen in ieder geval. Maar als iemand dat wel vindt kan ik daar moeilijk tegenin gaan..
2 maart 2015 23:14
Nou ik vind dit gewoon onderdeel van de wielersport. Ik geniet evenzeer van een mooie strijd tussen de renners... Zonder doping zou het maar saai zijn. Hoop dat we een leuke Tirenno en Parijs-Nice krijgen.
2 maart 2015 23:35
Ah, het was met een knipoog! Sorry dan !

En Lynda, laten we het erop houden dat ik wel begrijp dat je ze begrijpt :)
3 maart 2015 01:03
Er is nu een no-needle regel, was dat ook zo toen van Avermaet dit deed dan hangt hij. Was het toen nog toegestaan dan is er de vraag waarom hij dit dan nooit eerder zelf heeft aangegeven, maar komt hij er misschien mee weg. Ik vindt het zwijgen eerlijk gezegd erger dan het al dan niet doping gebruiken en het draagt bij aan het beeld dat nu nog steeds de renners niet te vertrouwen zijn.
3 maart 2015 10:16
Ik ben eigenlijk alleen maar geïnteresseerd of Purito weer een stap heeft gemaakt. Die 'vier groten' moeten profiteren nu het nog kan, in de Tour zijn ze namelijk toch volstrekt kansloos;)

Mijn top-5

1. Contador (vanwege de Castelraimondo rit)
2. Froome
3. Quintana
4. Uran
5. Pinot
3 maart 2015 10:31
Uran verwacht ik niet echt. Kon zelfs niet mee in Boucles dit weekend..
3 maart 2015 10:39
Sorry knipoogje vergeten! :-)
4 maart 2015 16:36
inderdaad fantastisch deelnemersveld..
grote namen maar ook nog enkele andere aankomende talentjes of ouwe rotten uit de 2de lijn ( zeker in vergelijking met Froome, contador, Nibali en quintana)
Wat met
Pozzovivo
colbrelli
Reichenbach
Niemiec
VDB2
Moreno
Rodriquez
Basso
Betancur
Scarponi
Grmay
Martin
Nieve
Arredondo

man man man... belooft toch wel een lekker koerske te worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.