Barguil haalt opgelucht adem na aanvullende onderzoeken
foto: ASO
dinsdag 12 maart 2019 om 16:29

Barguil haalt opgelucht adem na aanvullende onderzoeken

Goed nieuws voor Warren Barguil: de Fransman blijkt toch geen halswervel te hebben gebroken. De klimmer van Arkéa-Samsic heeft ‘slechts’ een whiplash overgehouden aan zijn valpartij in de tweede etappe van Parijs-Nice.

In de rit naar Bellegarde – die gekenmerkt werd door de nodige waaiervorming – ging Barguil hard tegen de vlakte. De Fransman, die na de crash even het bewustzijn verloor, moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De 27-jarige renner werd nog diezelfde avond overgebracht naar een specialistische afdeling van het ziekenhuis van Bicetre.

Daar werden enkele aanvullende onderzoeken gedaan. Eerst werd er gedacht aan een halswervelbreuk, maar Barguil blijkt ‘slechts’ last te hebben van een whiplash. Dit tot opluchting van de Fransman. “Het had een stuk erger gekund”, zo laat hij weten in een perscommuniqué.

Warren Barguil kwam bijzonder hard ten val – foto: Cor Vos

De teamarts van Arkéa-Samsic – Jean-Jacques Menuet – vult aan. “Het laat zien dat het moeilijk is om gelijk een eerste diagnose te stellen. Daarom zijn aanvullende onderzoeken van groot belang. Een whiplash blijft echter een serieuze blessure. We zullen zijn situatie dan ook goed in de gaten houden.”

“Dit is heel erg frustrerend”
Barguil kan dus opgelucht ademhalen, maar toch overheerst de teleurstelling. “Dit is gewoon enorm frustrerend”, zo laat hij weten. “Ik heb enorm veel opofferingen gedaan om weer op topniveau te komen. Ik dacht eindelijk een moeilijke periode achter me te laten…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.