dsm-firmenich PostNL met drie ‘sterke troeven’ in Amstel Gold Race: “Offensief koersen”
Oscar Onley was de laatste weken uitstekend op dreef - foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2024 om 13:10

dsm-firmenich PostNL met drie ‘sterke troeven’ in Amstel Gold Race: “Offensief koersen”

De selectie van dsm-firmenich PostNL voor de Amstel Gold Race is bekend. De formatie rekent in de Limburgse klassieker op vier Nederlanders, maar de kopmannen komen uit respectievelijk Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde-Staten.

Met Oscar Onley, Warren Barguil en Kevin Vermaerke hoopt dsm-firmenich PostNL zondag een rol van betekenis te spelen in de finale van de Amstel Gold Race. Barguil reed dit voorjaar al naar toptienklasseringen in de Muscat Classic, Tour of Oman en de Faun Drôme Classic. Ook werd hij onlangs nog elfde in de GP Miguel Indurain.

Vermaerke stak zijn neus dit jaar ook al meerdere keren aan het venster, met korte klasseringen in de Classic Var (8e), Tour des Alpes-Maritimes (6e), Faun-Ardèche Classic (6e) en Milaan-Turijn (5e). De derde kopman, Onley, wist zich ook te onderscheiden in de Tour Down Under (ritwinst en 4e in het eindklassement), de GP Miguel Indurain (3e) en de Ronde van het Baskenland (5e in de koninginnenrit).

De selectie van dsm-firmenich PostNL kleurt verder dus volledig Nederlands, met Enzo Leijnse, Tim Naberman, Martijn Tusveld en Frank van den Broek.

‘Thuiskoers’
“De Amstel Gold Race is de enige Nederlandse eendagskoers op WorldTour-niveau, dus het wordt een speciale wedstrijd”, blikt ploegleider Roy Curvers in een persbericht vooruit. “En dan vooral voor ons, als team met Nederlandse roots.”

“We koersen bovendien in het gebied waar dsm-firmenich is opgericht en waar PostNL langs de deuren gaat. Dit geeft ons extra motivatie om de kleuren die we elke dag dragen eer aan te doen. We willen graag offensief koersen, om zo te kunnen anticiperen op vroege aanvallen. Met Onley, Vermaerke en Barguil hebben we drie sterke troeven om uit te spelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.