Volg hier de slotetappe van de Ronde van Polen 2019
vrijdag 9 augustus 2019 om 12:00

Volg hier de slotetappe van de Ronde van Polen 2019

Krijgen we met Jonas Vingegaard een verrassende winnaar van de Ronde van Polen? De jonge Deen begint in ieder geval als leider aan de slotetappe met aankomst in Bukowina Tatrzańska. De renner van Jumbo-Visma heeft echter een beperkte voorsprong op zijn concurrenten… Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Ook in de laatste etappe weinig nieuws onder de zon. In en om Bukowina Tatrzańska wordt duidelijk wie met de eindwinst vandoor gaat. Het Bukovina Resort kennen we als een groot hotelcomplex dat bekend staat om zijn spa en heetwaterbronnen. We sluiten niet dat dit renners ertoe verleidt om eerder af te stappen, en dan voornamelijk de niet-klimmers die in deze etappe niets te zoeken hebben.

Op het programma staan eerst twee grote rondes van bijna zestig kilometer, gevolgd door een finalelus van 34 kilometer. Vijf keer mag worden gesprint om bergpunten, maar wie het profiel bestudeert ziet dat dit nog weinig is. Op de klim naar de meet kan niet worden gestreden om bergpunten, wat gezien de zwaarte van de slothelling wel terecht zou zijn.

Mogelijk gaat hier wel de beslissing vallen om de eindoverwinning. Dat zullen we weten tussen 16.04 en 16.23 uur, als de eerste renners zullen finishten. Het startschot klinkt om 12.15 uur. Eurosport 2 zendt de wedstrijd vanaf 15.00 uur live uit

Links
Voorbeschouwing Ronde van Polen 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.