Volg hier de slotrit van de Ronde van Polen 2022

vrijdag 5 augustus 2022 om 14:20
Volg hier de slotrit van de Ronde van Polen 2022

De laatste etappe van de Ronde van Polen gaat over een afstand van 177 kilometer van Valsir naar Krakau, na Warschau de grootste stad van Polen. De renners krijgen nog drie geclassificeerde beklimmingen voor de wielen geschoven, maar na de laatste serieuze klim is het nog bijna 140 kilometer rijden. Krijgen we een massasprint in Krakau? Volg het hier op WielerFlits.

De finale in Krakau is op een plaatselijke ronde van vijf kilometer, die drie keer moet worden afgelegd. De finish is de sprinters op het lijf geschreven. Met nog 2,4 en 1,5 kilometer te gaan liggen nog twee linkerbochten, maar vanaf de rode vod voor de laatste kilometer is het rechtdoor naar de streep. Daar wordt het waarschijnlijk een massasprint en de kans is groot dat klassementsleider Ethan Hayter er de eindzege mag vieren.

Vorig jaar versloeg Julius van den Berg medevluchters Alexis Renard, Matteo Jorgenson en Gianni Moscon in de straten van Krakau. In een nog iets verder verleden gingen onder meer Davide Ballerini, Pascal Ackermann (2x), Peter Sagan, John Degenkolb en Bradley Wiggins met de eer lopen.

De slotrit gaat om 14.35 uur van start, waarna de finish zal plaatsvinden tussen 18.25 en 18.50 uur. Vanaf 16.30 uur is de koers live te zien op Ziggo Sport Tennis, waarna vanaf 17.00 ook Ziggo Sport kanaal 14, Ziggo Sport Select en Pickx+ Sports 1 (Proximus) inschakelen met live beelden.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Polen 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Uitvallers

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #TdP22)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Maxim Horssels 8 augustus 2022 om 14:39

Deze reactie verdient een duimpje

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.