Ganna verpulvert wereldrecord individuele achtervolging ook in finale
foto: Cor Vos (archief)
zondag 3 november 2019 om 12:30

Ganna verpulvert wereldrecord individuele achtervolging ook in finale

Update Filippo Ganna heeft bij de Wereldbeker baanwielrennen in Minsk het wereldrecord op de individuele achtervolging gepakt. De Italiaanse wereldkampioen op dat onderdeel deed 4.04,252 minuut over de vier kilometer, ruim een seconde sneller dan het vorige record.

De Amerikaan Ashton Lambie wist op 7 september van dit jaar het wereldrecord op 4.05,423 te zetten tijdens de Pan-Amerikaanse kampioenschappen. Dat deed hij op ruim twee kilometer hoogte in Cochabamba, Bolivia.

De wielerbaan waar Ganna zijn recordtijd neerzette, ligt op 200 meter boven zeeniveau. Het persoonlijke record van de tijdrijder van Team Ineos stond op 4.07,456, maar daar heeft hij nu dus drie seconden van afgesnoept.

Ganna reed zijn wereldrecord tijdens de kwalificaties van de wereldbekerwedstrijden in Minsk. In de finale, later deze zondag, neemt hij het op tegen de Brit John Archibald.

Update

Ook in de finale heeft Filippo Ganna een wereldrecord gereden. De Italiaan zette een tijd van 4.02,647 minuut op de borden, waarmee hij anderhalve seconde sneller was dan eerder deze ochtend in Minsk. Hij veroverde daarmee natuurlijk ook de gouden medaille op de Wereldbeker in Minsk. Het zilver was voor Archibald. Asthon Lambie (die zijn wereldrecord kwijtraakte) won de strijd om het brons van Stefan Bissegger.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.