WK 2020: Pogacar en Roglic wel in wegkoers, niet in tijdrit
foto: Cor Vos
dinsdag 22 september 2020 om 14:03

WK 2020: Pogacar en Roglic wel in wegkoers, niet in tijdrit

Tadej Pogačar en Primož Roglič, de nummers een en twee van de voorbije Tour de France, strijden zondag aan elkaars zijde tijdens het WK wielrennen in Imola. Beide renners zijn opgenomen in de Sloveense selectie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tot een nieuwe confrontatie in de tijdrit komt het niet, enkel Jan Tratnik zal Slovenië vertegenwoordigen in de rit tegen de klok. De renner van Bahrain McLaren zal zondag overigens ook deelnemen aan de wegwedstrijd. Ook de ervaren Janez Brajkovič, snelle man Luka Mezgec, Domen Novak, Luka Pibernik en Jan Polanc zijn geselecteerd.

Pogačar heeft nog niet veel laten zien in het eendaagse werk, maar werd na de coronabreak wel dertiende in Strade Bianche en twaalfde in Milaan-San Remo. De piepjonge klimmer reed vorig jaar al het WK in Yorkshire en kwam toen als achttiende over de streep.

Roglič won vorig jaar met Tre Valli Varesine en de Giro dell’Emilia al twee Italiaanse semiklassiekers. De renner van Jumbo-Visma finishte in 2019 ook als zevende in de Ronde van Lombardije.

Selectie Slovenië voor WK wielrennen 2020 
flag-si Janez Brajkovič
flag-si Luka Mezgec
flag-si Domen Novak
flag-si Luka Pibernik
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-si Primož Roglič
flag-si Jan Tratnik

flag-si Jan Tratnik (tijdrit)


WK 2020: Dit zijn de deelnemers
Ingeschreven renners per land
Hoeveel renners mag elk land afvaardigen?

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.