Geen hattrick voor Thomson in Afrika
zondag 8 november 2009 om 17:03

Geen hattrick voor Thomson in Afrika

Na eerder zowel de individuele als de ploegentijdrit gewonnen te hebben, was Jay Robert Thomson vastbesloten om ook kampioen op de weg van Afrika te worden. Maar zijn land- en ploeggenoot Ian McLeod, die van 2005 tot en met 2007 uitkwam voor Française des Jeux, stak daar een stokje voor. In een sprint à deux was hij de snelste.

De Zuid-Afrikaanse renners van het MTN Energade Road Team bleven nummer drie Erik Hoffmann ruim voor, ver daarachter klopte de Zuid-Afrikaan Aaron Brown de Marokaanse winnaar van de Tour du Faso, Abdellatif Saadoune, in het sprintje om de vierde plaats. Bij de vrouwen was het al niet veel anders: Zuid-Afrikaans kampioene Lynette Burger won van haar landgenote Cherize Tayler. Zes minuten later zag het peloton Lizaan Naude, ook uit Zuid-Afrika, als nummer drie over de streep komen.

De beloftenwinnaar zal vast wat verdiend hebben aan het goed voorspellen van zijn eigen winst. Petrus Lotto uit Namibië versloeg Reinhardt van Rensburg (Zuid-Afrika) met een minuut en de Rwandees Adrien Niyoshuti met negen minuten.

Afrikaans Kampioenschap op de weg elite (147.4 km)
1. Ian McLeod (ZAf/MTN Cycling) 4u12m08s
2. Jay Robert Thomson (ZAf/MTN Cycling) z.t.
3. Erik Hofmann (Nam/Elite-2) + 1m39s
4. Aaron Brown (ZAf/Elite-2) + 3m02s
5. Abdelatif Saadoune (Mar/Elite-2) z.t.
6. Yannick Lincoln (Mau/Elite-2) + 6m24s
7. Christoff van Heerden (ZAf/MTN Cycling) z.t.
8. Petrus Lotto (Nab/Team Neotel) + 7m09s
9. Reinardt Janse van Rensburg (ZAf/Elite-2) + 8m02
10. Adrien Niyoshuti (Rwa/MTN Cycling) + 16m41s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.