Tour de l’Avenir, Afrikaans kampioenschap, Uno-X
Eritrese fans tijdens het WK van 2017 in Bergen - foto: Cor Vos
maandag 11 februari 2019 om 09:42

Tour de l’Avenir, Afrikaans kampioenschap, Uno-X

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de nationale selectie van Eritrea die welkom is in de Tour de l’Avenir, de toewijzing van het Afrikaans kampioenschap wielrennen en de ProContinentale wens van het Noorse Uno-X.

Nationale selectie Eritrea welkom in Tour de l’Avenir

De nationale selectie van Eritrea mag op basis van de behaalde resultaten in de Tour de l’Espoir deelnemen aan de Tour de l’Avenir in augustus dit jaar.

Tijdens de onlangs verreden Tour de l’Espoir in Kameroen wist de Eritrese afvaardiging de ploegentijdrit te winnen en werd er tweemaal individueel succes behaald door Yakob Debesay en Natnael Mebrahtom.

Bovendien wist eerstgenoemde ook nog op het hoogste treetje van het eindklassement te staan, voor Mebrahtom en de Ecuadoraan Santiago Montenegro.


Afrikaans kampioenschap definitief in Bahir Dar

Na veel onduidelijkheid en politieke bemoeienis is de definitieve datum van het Afrikaans kampioenschap dan eindelijk daar. De Afrikaanse wielerfederatie (CAC) heeft laten weten dat het continentale kampioenschap plaats zal vinden van 15 tot en met 20 maart in Bahir Dar, Ethiopië.

Vorig jaar werd het Afrikaans kampioenschap verreden in Kigali, Rwanda, en ging de titel op de weg naar Amanuel Ghebreigzabhier en in de tijdrit naar Mekseb Debesay.


Noorse Uno-X doet gooi naar ProContinentaal licentie

De continentale formatie Uno-X geeft zichzelf tot de Ronde van Vlaanderen, 7 april, om een succesvolle aanvraag voor een ProContinental licentie te doen. De ploeg zal de weg hier naartoe vastleggen op camera en publiceren als een documentairereeks.

Bij de Noorse opleidingsploeg rijden dit jaar de grote talenten Tobias Foss en Andreas Leknessund. Ook ex-prof Kristoffer Skjerping rijdt hier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.