Deze toertochten staan in juni op het programma in Nederland en België
© Wielersportbond NTFU
JulianDubbeld donderdag 1 juni 2023 om 09:00

Deze toertochten staan in juni op het programma in Nederland en België

Fietstoerisme Het weer zat in de maand mei eindelijk weer eens mee en dus was het heerlijke maand om een toertocht te rijden. Heb jij er geen kunnen rijden? Goed nieuws! Ook de komende weken blijft de weersverwachting goed. WielerFlits zet een aantal leuke toertochten in juni voor je op een rijtje.

Chouffe Classic – zaterdag 3 juni
De Chouffe Classic staat aanstaande zaterdag alweer op de planning. Huh? Stond deze niet ook al vorige maand op de kalender? Ja, ook. Dat was de Belgische. Ook in Nederland vindt er een Chouffe Classic plaats. En het recept blijft ongeveer hetzelfde: er wordt een lekker biertje Chouffe gedronken na afloop.

De start van deze Chouffe Classic is in het Drentse Hoogeveen, vanwaar je kunt kiezen voor een route van  65, 115 of 165 kilometer door Drenthe. De hoogtepunten van de toertocht zijn een aantal flinke kasseistroken en ook de VAM-berg kan niet uitblijven. Onderweg zul je nog wat pittoreske Drentse dorpjes passeren: een prima dag fietsen, dus!

Tilff-Bastogne-Tilff – zondag 4 juni
Luik-Bastenaken-Luik, maar dan met een andere naam. Het dorpje Tilff ligt slechts op een handvol kilometers van de grote Belgische industriestad waar elk jaar La Doyenne wordt georganiseerd. Op zondag 4 juni word je een parcours voorgeschoteld dat met recht een monument mag worden genoemd.

De Côte de la Redoute vormt bij alle afstanden het summum van de rit, of je nu voor 94, 147 of 230 kilometer kiest. De langste rit brengt je het verst de Ardennen in: helemaal naar Bastenaken. Het maakt niet zoveel uit voor welke tocht je kiest, want ze zijn allemaal pittig. Bij de kortste afstand moet je al 1600 hoogtemeters overwinnen, bij de langste 3500.

Cobbles Ride Tilburg – zondag 4 juni
NL Tour Ride organiseert in juni de Cobbles Ride Tilburg. Een avontuurlijke rit, zo noemt de organisatie het zelf, door een aantal natuurgebieden in Midden-Brabant in de buurt van Tilburg en Breda. De Chaamse Bossen, Brabantse kasseistroken en een aantal hardpack gravelstroken: je hoeft je tijdens deze toertocht niet te vervelen.

Afstanden waaruit je kunt kiezen zijn 80, 120 of 150 kilometer. Bij die eerst afstand krijg je 3,5 kilometer aan kasseien voorgeschoteld, bij die laatste afstand 6,2 kilometer. Bij je inschrijving krijg je een heel welkomstpakket. Een La Trappe-biertje en echt Brabants worstenbroodje ontbreken daarin niet.

OFM. Ride – zondag 18 juni
De OFM. Ride Series begint op zondag 18 juni op de Veluwe. De routes doorkruisen het midden en oosten van de Veluwe en de afstanden waaruit je kunt kiezen zijn de 70 kilometer, 90 kilometer, 120 kilometer en 150 kilometer. Voor gravelaars is er de 80km Gravel Ride.

In Doesburg ligt de start en finish van de tocht, die de Posbank als ultieme scherprechter heeft. Bij het deelnamepakket zit onder meer lekker biertje na de finish en de Tourversie van RIDE Magazine!

Climate Classic – maandag 19 juni
Een toertocht voor de goede zaak: de Climate Classic. Op maandag 19 kun je vroeg je bed uit om een rondje langs de toekomstige kustlijn van Nederland te maken. Ten minste, als de zeespiegelstijging geen halt wordt toegeroepen. Je rijdt van Breda naar Groningen.

“We gebruiken de kustlijn als metafoor omdat het duidelijk maakt dat klimaatverandering echt impact kan hebben en dat het iedereen in Nederland zou kunnen raken. Als land waarvan een kwart van het oppervlak onder de zeespiegel (NAP) ligt, zijn we gevoelig voor overstromingen”, schrijft de organisatie.

De afstanden die je kunt kiezen zijn: Breda-De Bilt (125 km), De Bilt-Groningen (250) of Breda-Groningen (375 km)

Ronde van de Achterhoek – zondag 25 juni
De laatste toertocht in dit rijtje is de Ronde van de Achterhoek, omdat deze regio vaak een beetje onderbelicht blijft als het gaat om schoonheid. Achterhoek-ambassadeur en -inwoner Robert Gesink zien we vaak de mooiste plaatjes schieten van de regio waarin hij is opgegroeid, nu is het tijd voor jou om eens van de regio te genieten.

Op 25 juni je kiezen tussen de afstanden 95, 120 of 140 kilometer. Starten kun je vanuit Aalten, Eibergen of Hengelo (Gelderland), van waaruit je het typische Achterhoeke coulisselandschap krijgt voorgeschoteld: na elke bocht ontdek je weer een nieuw decor. Bonus: er liggen ook kasseistroken en gravelstroken op de route.

Geef een reactie