Look toont vernieuwde 765 Optimum endurance-racefiets

dinsdag 6 december 2022 om 15:00
Look toont vernieuwde 765 Optimum endurance-racefiets

foto's: Look

Look heeft de 765 Optimum, hun endurance-racefiets, van een update voorzien. De fiets is helemaal opnieuw ontworpen, zo stelt Look. Daarbij is gefocust op een minder agressieve houding voor maximale comfort en efficiëntie tijdens lange ritten.

Voor het frame heeft de Franse fietsenproducent gebruik gemaakt van een ultrasterk type carbon – zo claimen ze – en een endurance-specifieke layup (plaatsing van de carbonlagen) om vibraties van het wegdek te dempen. Daarnaast moeten de buisvormen ook bijdragen aan het comfort, terwijl de T47 trapas juist weer de krachtoverdracht ten goede komt.

De bekabeling rond het stuur is niet compleet geïntegreerd, maar wel netjes weggewerkt. De kabels lopen onder de stuurpen door het frame in, waardoor het stuur en de stuurpen los te halen zijn zonder dat de hydraulische remkabels losgemaakt hoeven te worden. Daarnaast biedt het frame ruimte tot 34 millimeter banden.

De 765 Optimum is beschikbaar in vijf verschillende maten (XS tot en met XL) en vijf verschillende modellen vanaf €3790,-. De frameset is ook los beschikbaar, voor €2150,-.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.