Pinarello presenteert fiets van bijna 29.000 (!) euro
foto's: Pinarello
woensdag 27 maart 2024 om 07:30

Pinarello presenteert fiets van bijna 29.000 (!) euro

Materiaalzone Pinarello heeft de baanfietsen waarop de Italiaanse baanploeg naar de Olympische Spelen in Parijs trekt, gepresenteerd. Het zijn twee afzonderlijke modellen voor de heren- en damesselectie.

Beide modellen betreffen varianten van Pinarello’s Bolide baanfiets, die al langer op de markt is. Het meest opvallende is de Bolide F HR 3D, wat in grote lijnen de fiets is waarop Filippo Ganna in 2022 het werelduurrecord verbrak. Dit is een 3D geprint frame van Scalmalloy, een legering (van scandium, aluminium en magnesium) afkomstig uit de ruimtevaartindustrie dat specifiek is ontworpen voor 3D-printen.

Exact hetzelfde is het frame niet; er zijn nog enkele wijzigingen doorgevoerd nadat de UCI haar regelgeving rondom frame-afmetingen afgelopen seizoen heeft gewijzigd. Enkel de heren van de duurselectie zullen met dit kader gaan koersen.

Het tweede model is de Bolide HR C, het frame waarop de dames van de Squadra Azzura hun wedstrijden in Parijs zullen afwerken. Dit is in grote lijnen hetzelfde ontwerp, maar het frame is niet 3D-geprint en ‘gewoon’ van carbon in plaats van Scalmalloy.

Beide frames zijn ook voor de consument beschikbaar. De Bolide HR C vliegt voor €12,500,- over de toonbank. De Bolide F HR 3D is nog een stukje duurder. Ga er even goed voor zitten: het model voor de heren kost maar liefst €28.750,- euro. Ja, dat lees je goed: de baanfiets is bijna even duur als menig personenauto.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.