Santini doet leiderstruien Vuelta a España 2019 uit de doeken

woensdag 3 april 2019 om 14:48
Santini doet leiderstruien Vuelta a España 2019 uit de doeken

foto: Cor Vos

Santini en wedstrijdorganisator Unipublic presenteerden vandaag de vier leiderstruien die worden uitgereikt in de volgende Vuelta a España. De kleuren zijn ongewijzigd; wel wordt de witte trui dit jaar uitgereikt aan de beste jongere. Het combinatieklassement verdwijnt.

Voor het derde jaar op rij worden de leiders in de Vuelta a España gekleed door Santini. Kledingfabrikant en organisator laten in een persbericht weten dat de vier leiderstruien zijn gemaakt van hightech materiaal en zijn ontworpen om een aerodynamische pasvorm te bieden, waarbij comfort, prestaties en ademend vermogen in één kledingstuk worden gecombineerd.

“Omdat de temperaturen zullen stijgen tot ruim boven de 30 ˚C in meerdere Vuelta-etappes, heeft Santini exclusief voor deze koers meerdere truitjes gemaakt van een nieuw, ongelooflijk licht en ademend microweefsel genaamd Sesia, dat slechts 95g/m2 weegt”, staat er te lezen.

Witte trui voortaan voor beste jongere
De door Carrefour gesponsorde maillot rojo wordt gedragen door de leider in het algemeen klassement, terwijl de door Škoda gesponsorde maillot verde wordt aangetrokken door de leider in het puntenklassement. De door Loterias y Apuestas del Estado gesponsorde maillot de lunares wordt uitgereikt aan de leider van het bergklassement.

De maillot blanco wordt niet langer gedragen door de leider in het combinatieklassement. Vorig jaar maakte de organisatie achter de Vuelta bekend dat dit nevenklassement verdwijnt. Vanaf nu wordt de door Fenie Energia gesponsorde witte trui uitgereikt aan de beste jongere.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.