Scott brengt speciale Gravel Shoes uit

maandag 8 november 2021 om 16:00
Scott brengt speciale Gravel Shoes uit

foto: Michael Riehle/Scott

Vorige week lanceerde Scott de nieuwe Addict RC- en Foil-fietsen voor 2022 en nu brengt het Zwitserse fietsmerk een andere noviteit op de markt: de Scott Gravel Shoes. De naam verraadt het onderwerp, want het gaat hier om speciale schoenen die zich lenen voor het gravelen. Deze zijn zowel op als naast de fiets uitermate geschikt op veel verschillende terreinen en ondergronden.

Volgens Scott is de schoen veel meer dan een samensmelting van een race- en mountainbike-schoen. Het merk bracht naar eigen zeggen de beste eigenschappen van beide schoenen bijeen en zijn de speciale gravel-schoen van daaruit gaan optimaliseren. De nieuwe Gravel Shoes zijn licht, maar ook snel. Daarnaast moeten de schoenen ook tegen een stootje kunnen, wat weer te herleiden is uit de mountainbike-schoen. Dat mag dan wel niet inboeten op comfort, want de meeste graveltochten behelsen toch meerdere uren. Ook moet er sprake zijn van genoeg tractie, om over de steilste ondergronden te kunnen lopen.

Gravel Tuned & Gravel Pro
De Scott Gravel Tuned is met zijn €179,90 (alleen in het zwart) de duurste van de twee en is special gemaakt voor renners die gravelwedstrijden rijden voor de winst. De zool is stijver, waardoor de krachtoverbrenging op de pedalen efficiënter is. Ook zitten er twee BOA-verstelknoppen op, waardoor renners de schoen nog strakker kunnen trekken. De Scott Gravel Pro heeft dan weer één verstelknop en een iets minder stijve zool, dat zorgt voor meer comfort en flexibiliteit bij het lopen. Deze is er in twee kleuren: kaki en matblauw. De Gravel Pro Women (alleen in donkergrijs) heeft dan weer een net vrouwvriendelijkere pasvorm.

De Gravel Pro kost de consument €139,90. Het verschil met de Gravel Tuned zit hem dus vooral in de zool. Die laatste is opgebouwd uit carbonvezels met een stijfheidsindex van acht. De zool van de Gravel Pro is dan weer opgebouwd uit glasvezels en scoort een zes op de stijfheidsindex. Het nieuw ontwikkelde Sticki Rubber-profiel op de zool zorgt voor meer grip en is onder beide schoenen hetzelfde. De bovenzijde van de schoon bestaat uit lichte, duurzame materialen en ze zijn makkelijk te ontdoen van modder. Ook zijn er een aantal ventilatiegaten aan toegevoegd. De ErgoLogic-binnenzolen zorgen voor meer comfort en de klikpedalen zijn zo ingebouwd dat je tijdens het lopen de maximale grip blijft houden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.