Trek onthult vernieuwde Domane

donderdag 8 september 2022 om 17:00
Trek onthult vernieuwde Domane

foto's: Trek

Trek heeft de vierde generatie van de Domane SL en SLR gelanceerd. Het allroundmodel van Trek is dankzij een vereenvoudigd frame lichter geworden en heeft verbeterde aerodynamische proporties door nieuwe buisvormen en een geïntegreerde cockpit.

De nieuwe Domane is net als de voorgaande generaties ontworpen met comfort in gedachten, maar heeft volgens Trek enkele vernieuwde prestatieverhogende eigenschappen. Het frame heeft zich al bewezen: Elisa Longo Borghini reed erop naar de overwinning tijdens de jongste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen.

Trek Isospeed

Het gewicht van zowel de Domane SL en SLR is met ongeveer 300 gram verlaagd, door een vereenvoudigd frame en vernieuwde, lichtere IsoSpeed-technologie. Het SLR-model heeft tevens een verbeterd 800 Series OCLV Carbon frame. Daarnaast is de nieuwe Domane voorzien van Kammtail; specifieke door Trek ontworpen aerodynamische buisvormen. In combinatie met een nieuwe geïntegreerde cockpit leidt dat tot verbeterde aerodynamische prestaties van de Domane.

Voor het comfort is de fiets voorzien van IsoSpeed comforttechnologie, die aan de achterzijde hobbels absorbeert. De fiets biedt ruimte voor banden tot maar liefst 38 millimeter breed. Voor de avonturier is de fiets voorzien van opbergruimte in de onderbuis, zijn er verborgen spatbordnokken en bevestigingen voor een bovenbuistas.

De nieuwe Trek Domane RSL

Naast de SL- en SRL-configuraties, is de nieuwe Domane ook verkrijgbaar als Race Shop Limited (RSL) frameset, waarbij snelheid en prestaties meer prioriteit hebben gekregen dan comfort. Zo heeft deze frameset een aggresievere racegeometrie en ontbreekt de interne opbergruimte.

De nieuwe Trek Domane is beschikbaar vanaf €3.499,- bij Trek dealers of via trekbikes.com.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.