27-jarige coureur in kunstmatige coma na hartaanval

zondag 8 december 2019 om 17:35
27-jarige coureur in kunstmatige coma na hartaanval

foto: Cor Vos

De 27-jarige coureur Julien Cadron wordt sinds zaterdagochtend in een kunstmatige coma gehouden. De eliterenner van het Belgische Gaverzicht-Be Okay was door een hartstilstand tijdens een mountainbiketocht ten val gekomen. 

“De eerste testen waren positief, maar het blijft afwachten”, zo laat het team weten in het eerste bericht. “We wensen de familie en vrienden alvast veel sterkte en goede moed.”

Enkele uren komt het team met een update op Facebook. “De beademingsapparatuur is verwijderd. Julien ademt terug zelfstandig. Ze gaan hem nu ook stilletjes proberen wakker te maken maken. Als het vandaag nog niet lukt proberen ze morgen opnieuw.”

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een coureur een hartaanval op de fiets krijgt. Eerder dit jaar overkwam het ook Robbert de Greef van het continentale Alecto. (zaterdag 7 december, 18.06 uur)


Update

Julien Cadron is uit zijn coma ontwaakt, meldt Gaverzicht op sociale media. “In naam van de familie en vrienden van Julien kunnen we met grote opluchting meegeven dat hij vanmorgen uit de coma is ontwaakt. Er volgen nog heel wat onderzoeken de komende dagen en een lang herstel maar hij heeft alvast zijn eerste belangrijke overwinning geboekt”, aldus zijn ploeg. (zondag 8 december, 17.35 uur)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.