3,6 miljoen mensen keken naar Giro d’Italia
foto: LaPresse
maandag 28 mei 2018 om 16:58

3,6 miljoen mensen keken naar Giro d’Italia

De Giro d’Italia is in Nederland bekeken door 3,6 miljoen mensen. Dat maakte Eurosport bekend in een persbericht. Daarmee heeft de 101e editie van de Italiaanse rittenkoers de sportzender een recordaantal kijkers opgeleverd.

Naar alle 21 etappes keken gemiddeld 273.000 mensen. De Giro van 2018 is daarmee het best bekeken meerdaagse sportevenement in de historie van de sportzender. Het hoogtepunt was in het laatste uur van etappe 19, waarin Chris Froome een dubbelslag sloeg in Bardonecchia. Op dat moment waren er 837.000 kijkers.

Met de live-uitzendingen, de voor- en nabeschouwingen bereikte de sportzender in totaal 3,6 miljoen mensen.

[poll id=”808″]

RIDE Magazine
88 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2018 21:02
Die overdaad van reclames, met name richting het einde van de koers maken het onmogelijk om er een voldoende voor te geven. Want hoe meer de koers vordert, hoe sneller de reclameblokken elkaar lijken op te volgen. Van Belleghem kondigt dan elke keer "de break" (noem het nou maar gewoon reclame) aan alsof het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn voor de "finale", maar nadat je daar nog een stuk of 5 keer ingetuind bent blijkt dat er dan nog echt een aller-aller-allerlaatste break komt op een kilometer of 30 a 10 (afh. van het parcours) van de finish.

Kroon blinkt niet uit in het koersinzicht, dat is op de Finestre etappe met de coupe van Froome wel weer duidelijk gebleken toen zelfs van Belleghem er al uit was welke kant de etappe op ging. Maar nee hoor, echt, er was helemaal niks aan de hand, aldus Kroon. Wij wisten naturlijk wel beter.

Maar het is verder een vermakelijke vent die ik goed kan hebben, juist omdat het een onconventioneel figuur is die niks heeft met auto's, autosport, wintersport en dat soort zaken, maar heeft wel veel oog voor het natuurschoon. Ik mag dat wel.

Het feitjes-gebrabbel van de Bellegh heeft soms ook echt wel zijn nut en charme, ik vind het ook wel een sympathieke vent. Leuk is ook dat er regelmatig wat wrijving is tussen de twee, dat houdt het een beetje spannend.

En tot slot misschien wel het aller-aller-aller-aller belangrijkste: ze herkennen de renners tenminste snel en correct, in tegenstelling tot collega's bij studio sport.

Maar goed, dankzij de eindeloze stroom reclames die ook nog eens elke keer hetzelfde zijn (Tel-Aviv Jerusalem met die 2 modepopjes met tandpastasmile) kan je eigenlijk niet meer dan een 5 geven. Sorry Eurosport.
28 mei 2018 21:22
Ik heb een 8 gegeven. Reclame is van deze tijd. GTST wordt ook tig keer onderbroken en een goede film nog veel meer. Ik neem het op de koop toe.

Geen reclme betekent dat het van ijn belastinggeld betaald wordt. Ik heb bv niks met voetbal wat voorheen ook vooral op de publieke zenders was. Van mijn belastinggeld wordt er dus veel geld besteed aan iets wat me niet interesseert. Wil je geen reclame. Eurosport heeft ook een player hoor
28 mei 2018 21:27
Rapportcijfers:
- Kroon: 8+
- De Belg: 7-
- De uitzending, alles meegenomen: 8-

Leerling gaat over, ik raad Eurosport aan Kroon maximaal mogelijk in te zetten.
De reclames stoorden mij niet zo.
Denk trouwens dat ik een vakantie naar Israel ga boeken, mijn vriendin stribbelt noch wat tegen, dat is vrouwen nu eenmaal eigen :).
28 mei 2018 21:32
Kroon, Schuitemaker, Been, Traksel, Van Belleghem, Hoste....te treurig voor woorden dat deze nitwits die prachtige wielersport mogen bezoedelen. Ik heb in Frankrijk twee weken lang de Engelse Eurosport bekeken....dat was genieten. Terug in eigen land was het vijf dagen ergernis over zoveel onkunde, versprekingen, foute inschattingen, meer kasteelinformatie dan koerscommentaar etc. De Tour zal straks voor Eurosport een stuk minder aantrekkelijk zijn, want José en Michel zitten al te trappelen van ongeduld. En zelfs schooljuffrouw Dione, ook niet gehinderd door veel kennis van zaken, zal Eurosport gaan aftroeven, maar veel kwaliteit is daar dan ook niet voor nodig.
28 mei 2018 21:41
Er is altijd commentaar op het commentaar. Wij Nederlanders kijken blijkbaar liever naar de Belg of luisteren naar de Britten. De Britten luisteren liever naar de Spanjolen, de Spanjolen kijken naar de RAI. Het lijkt erop dat alleen de Belgen tevreden zijn met hun komisch duo.

Ik persoonlijk ben blij dat Eurosport echt iets heeft willen maken van hun aangekochte Giro rechten. Toegegeven, de reclames kunnen soms storend zijn, maar dat is onlosmakelijk verbonden met het huidige uitzendbeleid. Het is niet zo dat ze niet luisteren naar de kijker bij Eurosport, want ze knallen er vaak een paar blokken reclame kort achter elkaar uit voor de finale zodat ze die zonder onderbreking kunnen uitzenden. Ik kan dat waarderen.
Kroon is een meerwaarde. Die is nog niet gepolijst en dat maakt het vermakelijk. Past ook wel bij Jeroen de Belg. Ze hebben beide meerdere malen hoog in elkaars irritatielevel gezeten.
28 mei 2018 21:57
Karsten Kroon wat een verademing onconventioneel zichzelf. Niet gespeelt! Wat fijn. Dat heeft mij positief verbaasd. Ik vond het een erg prettige co commentator. Hij ging ook leuk om met Karsten klep dicht. 8+ voor Karsten.

Ja onze belgische vriend. In combinatie met kroon vond ik het goed gaan. Heerlijk af en toe een beetje awkward. Dat karsten denkt van jongen doe ff normaal.. Haha Het begin was even wennen. Ik stoorde mij tijdens de proloog enorm aan hem. Toen hij vlak voor de finish van dumoulin, vrij teleurgesteld zei het is binnen.. Terwijl het was nog redelijk close. Ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is voor Campenaerts, maar kom op jeroen.. Na een tijdje vond ik hem groeien.. Wellicht gewenning dikke 7 voor jeroen.

Reclames. Ach het hoort er nou eenmaal bij. Desondanks ga ik niet naar tel aviv. Zeker niet met vakantiediscounter ;) Een abonnement bij vodafone of t mobile sla ik ook maar over.. Sagan die weer langs komt in de keuken. Volgens stond er ook nog een dyson daar.

Bobbie traksel. Voegt echt weinig toe. Krijn ach. Zet er een mooie dame neer en je krijgt praktisch dezelfde info. Ik ging flecha zelfs missen ( en dat vond ik eigenlijk niks..)

Al met al een mooie 8 voor eurosport. Beter dan ik had verwacht!
28 mei 2018 22:18
Ben benieuwd hoe vaak ze mij hebben meegeteld in die 3.6 miljoen.
28 mei 2018 22:20
@sooike
“Ik heb in Frankrijk twee weken lang de Engelse Eurosport bekeken.”
Waarom niet de Franse Eurosport?
28 mei 2018 22:37
Zoals velen kan ik Kroon zeer waarderen, ook met Vanbelleghem heb ik weinig moeite, al zijn er wel soms momenten dat ik zijn gezwam een beetje zat ben. Ik hoef niet van élke plaats waar we in een straal van 50km langskomen te horen wie er in '48, '67 en '99 een etappe wonnen.

Traksel vind ik wel een regelrechte ramp, ook ter plaatse. Dat 'interview' na de finish in de laatste (één-na-laatste?) etappe waar hij Dumoulin minuten lang veren in zijn reet stak in plaats van hem gewoon te vragen wat hij er van vond, was werkelijk te gênant voor woorden. Been is ons gelukkig bespaard gebleven. Al met al een 7.
28 mei 2018 22:47
Ik snap het gezeur over die reclame echt niet zo. Eurosport kan die rechten niet gratis ophalen, zonder eurosport zou er een stuk minder geld omgaan rond de Giro en in veel.landen in Europa geen giro te zien zijn
28 mei 2018 22:53
Dino Buzzati in 1949: "Het sprookje van de fiets zal altijd blijven bestaan"
http://www.arlettablog.nl/italiano/arletta-al-giro-ditalia-6-het-sprookje-van-de-fiets-zal-altijd-blijven-bestaan/
28 mei 2018 23:16
Voor alle Eurosportgoedpraters en Sporzahaters: vroeger kon je kiezen. Mensen met liefde voor de koers keken op Sporza, de rest op Eurosport. Zeggen dat Eurosport het goed doet is geen geldig argument. Voor jullie wansmaak is er niets veranderd, voor de liefhebber is het vernield. Door het alleenrecht te kopen is echt een stuk charme weggekocht. Dat jullie geen problemen hebben met elke 7 minuten het zelfde reclameblok met 2 Sunny Cities, Sunweb barbecues en Bora afzuigkappen moet je zelf weten. Die had je ook kunnen bekijken zonder het alleenrecht.

Ondanks dat Kroon het aardig doet en Van Belleghem steeds minder irritatie opwekte hier, blijft het feit staan dat Eurosport een grotere misdaad tegen het wielrennen heeft gepleegd dat Froome bij elkaar kan puffen.

Op naar de Tour!
28 mei 2018 23:29
@Bikeage
+1

@molovin
Eurosport hoeft zichzelf helemaal niet te verplichten reclame's uit te zenden door zoveel te bieden voor de uitzendrechten. Het zou ook prima betaald kunnen worden van de reguliere/ eurosport premium abbonementsgelden die ook niet mals zijn.
28 mei 2018 23:31
Helemaal eens met bikeage. Ook een raadsel voor mij hoe dat 'ach, die schoorsteen moet ook branden' zo eenvoudig geaccepteerd lijkt te worden. Opzouten met die sh*treclames voor al de lelijke shittzooi aangeprezen door de omgekochte blije rotkoppen van veelal renners ook nog, mr Dumoulin inclusief, hoe minder des te beter zowel op fora als op TV.
28 mei 2018 23:37
@RV

Een aantal lijken er zelfs van overtuigd dat de Discovery group haast op de fles gaat door die gierige wielerfanatenxD
28 mei 2018 23:39
Hoera voor Kroon... ik heb me prima vermaakt met zijn commentaar op de saaie momenten in de koers. Als het nodig was, was hij scherp.
29 mei 2018 00:04
@skedel +1
29 mei 2018 00:12
@eddy omdat tot voor kort mart smeets, ducrot en Dijkstra het enige alternatief was.
29 mei 2018 00:17
Helemaal met Bikeage eens...
ik ga niet vrijwillig naar reclames zitten kijken van een monopolist ...
geef mij maar Sporza met Jose de Cauwer ... (keuze dus)
ondanks dat de giro mijn favoriete meerdaagse koers is heb ik bijna alle uitzendingen in samenvatting gekeken via YouTube ... in het engels, prima en enthousiast, zonder reclames
29 mei 2018 00:17
Van Belleghem was even wennen, maar kan er nu prima naar luisteren. (+)
Kroon naar mijn mening een prima co-commentator, prettig om naar te luisteren. (+)
Interviews met renners voor de etappe tijdens de uitzending laten zien vond ik een leuke toevoeging (+)

De reclame tussendoor uiteraard niet wenselijk (-)
Schuitemaker zie ik graag een cursus interviewen volgen, de vraagstelling was heel vaak geen vraag maar een opmerking waarna de microfoon onder de renner geschoven werd, dat kon naar mijn idee veel beter (-)

Bij elkaar opgeteld uitgekomen op een 6,5 afgerond naar een 7:)
29 mei 2018 00:28
Omwille van de bijzonder storende reclames kan je al niet meer dan 5 geven vind ik. Halen je telkenmale volledig uit de beleving. Is dat bij voetbal op Eurosport ook zo?
Van Belleghem heeft denk ik wel een passie voor de koers en kan iets vertellen. Correct Nederlands spreken blijft wel problematisch en dat lijkt me toch een even belangrijk luik van zijn beroep.
Karsten Kroon? Dat kan eigenlijk echt niet. Die was gewoon op vakantie denk ik. Leek mij niet, maar dan ook echt niet, voorbereid. Ik had ook nooit de indruk naar een oud-renner te luisteren. Heel vreemd, gaf soms de indruk weinig van koers te kennen. Als je dat vergelijkt met De Cauwer... Die ademt wielrennen: legt tactische manoeuvres uit, ligt in over materiaalkeuze, kan onuitputtelijk recente en oude anekdotes vertellen, heeft een goede geografische kennis, ... van dat alles echt niets bij Kroon. Ik zou iemand anders proberen.
29 mei 2018 00:33
Zo iemand als Erwin Nijboer, dat lijkt me op zich wel eens leuk. In weet niet hoe die spreekt. Maar een jarenlange knecht van Indurain zal toch wel tactisch iets kunnen bijdragen in het commentaar op een grote ronde, niet?
29 mei 2018 00:42
Nee reportages van "wielerkenners" die ingevlogen worden, niets zeggen maar wel belastinggeld vangen vind ik kwalijker. Je hoeft niet te kijken. Oke sporza met Renaat en Jose was beter. Maar aangezien ik voor een zo klein mogelijke publieke omroep ben, neem ik die reclames op de koop toe.
Het WK voetbal wordt ook hier uitgezonden. Ook zoiets belachelijks, laat dat lekker aan de commerciele zenders. Bakken vol geld in de WC. Voor wie eigenlijk?

Nee liever dit dan de zeverende Ducrot of Herbert. Die ik dan tot ongeloof weer mocht horen in het Sportjournaal.
29 mei 2018 00:43
Vergeleken met icoon Kroon komen de Cauwer en Wuyts zeer belegen, ouderwets en traag over.
Twee bejaarden die nodig aan vervanging toe zijn, hebben ze in Vlaanderen geen bejaarden omroep net als in Nederland?
De Cauwer en Wuyts is vooral zwelgen in nostalgie, verheerlijken van Boonen of van Aert in het veld seizoen.
Tijd voor jong bloed en vernieuwing bij de VRT.

Overigens 44% vd voters geeft Eurosport meer dan een 8, 70% meer dan een 7.
Dat zijn prima rapportcijfers.

Ik geef Wuyts en de Cauwer een 6-, Ducrot en Dijkstra een 5 1/2.
Smeets en Onkel Jean scoorden bij mij een 10-.
29 mei 2018 06:34
Ik zou betalen voor een stream zonder commentaar, met alleen omgevingsgeluid.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.