75.000 toeschouwers schreeuwen Dumoulin naar winst in Apeldoorn
foto: Marcel Koch
vrijdag 6 mei 2016 om 19:56

75.000 toeschouwers schreeuwen Dumoulin naar winst in Apeldoorn

Na afloop van de door Tom Dumoulin gewonnen openingstijdrit in Apeldoorn, maakte de organisatie van Giro Gelderland bekend dat er 75.000 toeschouwers aanwezig waren. Ze zagen Dumoulin na afloop de eerste maglia rosa in ontvangst nemen. Koning Willem-Alexander was een van hen.

Reëel
Volgens een woordvoerder van Giro Gelderland zijn de 75.000 toeschouwers naar verwachting. “Het is een reële schatting en een reëel aantal. Ons doel is om deze dagen 460.000 mensen live in contact te brengen met de Grande Partenza, vervolgens Arnhem-Nijmegen en vice versa. Daarvoor zijn we goed op weg. In Apeldoorn hadden we 108.000 mensen kunnen verwelkomen, als men aan beide kanten van het parcours over de gehele lengte zes rijen dik stond.”

Koning Willem-Alexander zat in de auto achter Dumoulin - foto: Marcel Koch

Koning Willem-Alexander zat in de auto achter Dumoulin – foto: Marcel Koch

Bij de recente start van de Tour de France in Utrecht waren 350.000 mensen aanwezig. Tijdens de ploegenpresentatie van donderdagavond, waren er ruim 10.000 mensen aanwezig in Apeldoorn. Het plein werd zelfs gesloten omdat de maximale capaciteit bereikt was. In Utrecht waren er tijdens de ploegenpresentatie voor de Tour nog 12.000 fans.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2016 20:11
Wel leuk was het om die koning hijgerig naar Dumoulin te zien schurken om vervolgens 'efkes wachten he, er komen er nog 2 en ik ben nu aan het uitrijden' voor de kiezen te krijgen, dat vond ik eigenlijk wel het hoogtepunt van vandaag.
6 mei 2016 20:53
Ik zie dit onze koning (België) niet doen. Die blijft mooi in de eretribune zitten.
6 mei 2016 20:55
Ook de koning van de KNWU wist zichzelf 'toevallig' weer een paar keer in beeld te krijgen. Bah bah. Dan deed Lex het toch een stuk beter hoor RV, wat je ook van de man vindt.
6 mei 2016 21:01
Gast, ik heb niks tegen WA/MAX en de 3 grappige dochtertjes, vond het gewoon leuke televisie, echt typisch Nederlands eigenlijk. Hij was gewoon wat gretig en Dumoulin enorm in trance, dat combineerde zo vaag, lachen, toch ?
6 mei 2016 21:15
Ik heb genoten van Lex vandaag. De manier waarop hij rustig, zonder de aandacht op te eisen, op gepaste afstand schuin achter Dumoulin kwam staan. De manier waarop hij geheel vrijblijvend hem 'even aantikte' en ook de reactie van Dumoulin accepteerde. Alles draaide om Dumoulin, Lex was gewoon een supporter. Het respect wat er van af straalde, prachtige beelden.

Ik heb heel weinig met het Koningshuis (ook heel weinig tegen overigens), maar hier kan ik echt van genieten. Een man van het volk, zo zie ik het graag. Stukken beter dan al die opgepofte staatsmannetjes die zodra ze ergens aanwezig zijn ook willen dat het om hun draait. Lex kwam gewoon lekker kijken op z'n vrije dag. Dat hij vaker. Heerlijk toch?
6 mei 2016 21:45
Ook echt precies mijn mening Nasibal! RV ik bedoelde de opmerking in het algemeen hoor, ook voor mezelf bijv. Heb namelijk niets met het koningshuis maar vond hem bescheiden genoeg overkomen vandaag. Wat een hondenbaan ook, je zult toch als volwassen mens jaarlijks moeten doen alsof je koekhappen enz heel erg leuk vindt.
6 mei 2016 22:10
Ach, dat huggen doet-ie wel weer komende zomer in Rio met de hockeydames.
6 mei 2016 22:40
Vind Lex altijd wel goed overkomen. Niet zo officieel als Beatrix.

Heb niets met het koningshuis maar dit kan ik waarderen. Niet de aandacht opeisen. Maar met respect voor de sporter.
7 mei 2016 00:48
Wat heb jij toch met/tegen de "koning van de KNWU" @klootje? (waarom overigens dat verkleinwoordje in je nick name?) Heb je al eens eerder hiernaar gevraagd zonder antwoord overigens. Ik heb overigens wel iets met het Koningshuis en prijs me gelukkig met deze sportfanaat en supporter als "uithangbord" bij grote sportevenementen. Ik denk dat de Giro organisatie hier ook uitermate blij mee was.
7 mei 2016 06:57
Of je nu wel of geen voorstander van de koning bent moet je in deze situatie los kunnen koppelen. De beste man vertegenwoordigd Nederland op een uitstekende manier. Geeft sporter ruimte om te ontwikkelen en weet zichzelf daar prima voor te gebruiken. Heerlijk hoe hij 'accepteert' om op Dumoulin te wachten. Eerste laten uitrijden dan verder praten, geen grootheidswaan, gewoon respect voor de individuele sportman met zijn unieke prestatie.
Leuk!
7 mei 2016 12:30
75.000 lijkt me een lage schatting,,,10 km parcours waar overal heel veel volk stond lijkt me toch veel meer.
7 mei 2016 12:38
@ Denistel:
nou, er waren ook veel plekken met nauwelijks toeschouwers. 75.000 lijkt me zelfs nog aan de hoge kant, zeker omdat bezoekersaantallen eigenlijk per definitie overdreven worden door zo'n organisatie. in ieder geval was het stukken minder druk dan in Utrecht vorig jaar, maar ja, dat was dan natuurlijk wel de Tour.

verder heb ik ook weinig met het koningshuis, maar ik vind dat Lex & Max er een goede invulling aan geven. bovendien is Lex een echte sportliefhebber net als wij.
7 mei 2016 13:02
Peer waarom heet jij Eynthoven ipv Eindhoven?
Wat k tegen hem heb is wat ik in mijn reacties zeg. Waarom ik zo sterk op hem reageer wil ik je wel vertellen maar niet hier openlijk. Persoonlijke ervaringen in ieder geval.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.