Nacer Bouhanni bestraft na slaan Jack Bauer
screenshot
dinsdag 11 juli 2017 om 19:12

Nacer Bouhanni bestraft na slaan Jack Bauer

Op sociale media is een opvallende video opgedoken. Daarop is te zien dat een renner van Quick-Step Floors en Cofidis met elkaar in aanraking komen. Het gaat om Jack Bauer en Nacer Bouhanni.

Bauer rijdt met enkele ploeggenoten van Quick-Step achter zich aan de rechterzijde van de weg. Hij wil Bouhanni passeren en gebruikt daarvoor zijn arm en schouder. De Franse sprinter reageert daarop met een armzwaai richting de Nieuw-Zeelander.

Update 19.43 uur
Nacer Bouhanni heeft voor zijn gedrag een boete van 200 Zwitserse Frank en één minuut tijdstraf gekregen van de jury.

Bekijk de beelden hier in hogere kwaliteit

RIDE Magazine
74 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2017 23:04
Als Sagan voor een 'slaande beweging' uit koers wordt geknikkerd kun je hier als jury natuurlijk niet een flutstrafje uitdelen. Twee maten. Blabla. En dat heeft niks te maken met de subjectieve constatering dat het allemaal wel (of niet) meevalt.
11 juli 2017 23:05
De beelden hier op WF zijn niet heel duidelijk.
Deze zijn meer ingezoomd, en je ziet toch een stevige uithaal van Bouhanni + erna houdt hij zich nog eens klaar om een 2de maal uit te halen. Dat dreigen vind ik al even erg.
Geen begrip voor mensen die hier licht over gaan en het bestempelen als 'dat gebeurt de hele tijd in het peloton'.
11 juli 2017 23:05
De vergelijking met Badr is er juist een die prima op zijn plaats is, alle2 recidivisten qua losse handjes, en alle2 bad-boys die hierdoor een grote schare fans weten te bereiken.

Diegene die hier beweren dat Bauer iets fout doet kunnen het wielrennen echt nog niet zo lang volgen want dit is gewoon routinewerk.
11 juli 2017 23:08
@Silent Hill
Dat is op de beelden hierboven al prima zichtbaar.
Het is dat hij op een fiets zit anders had ik gedacht dat hij een mes vast had zo snel als hij met zijn vuist in zijn zij prikt.
En dat dreigen met zijn vuistje maakt het allemaal nog veel erger inderdaad.
11 juli 2017 23:24
@ skedel
Ik volg het wielrennen al lang genoeg om te weten dat Bauer bewust Bouhanni wil naaien. En het commentaar van Bauer achteraf bevestigt dat alleen maar.
11 juli 2017 23:28
@ti-raleigh
Ik heb alleen zijn reactie bij tour du jour gezien maar die was heel redelijk, hij stipt alleen even aan dat dit niet de eerste keer was.
Als jij het over hetzelfde filmpje hebt dan vind ik het knap om al die conclusies daaruit te trekken, misschien is een baantje als spindoctor iets voor je?
11 juli 2017 23:37
Het gaat hierbij vooral ff om de vergelijking met het Sagan-incident. Als dat van Sagan een slaande beweging was, dan is dit toch zeker ook één? Dan moet de straf toch ook hetzelfde zijn? Of nu niet omdat er nu niemand onderuit gaat?

Wie zitten er allemaal in die jury die hier over oordeelt? Kan me niet van de indruk onttrekken dat Fransen nog steeds een lichtelijke voorkeursbehandeling genieten. Valt me nog mee dat Demare naar huis is en dat er geen clementie-regeling voor hem is uitgevonden.

Sagan moet nogmaals in beroep gaan en zich op basis van dit voorval beroepen op het gelijkheidsbeginsel.
11 juli 2017 23:41
@Team Spaak
Bij een sportevenement ben je aangewezen op het CAS, en die hebben Sagan ongelijk gegeven.
Komt er gewoon op neer dat ze baas in eigen huis zijn, en niemand ze echt zal corrigeren.
11 juli 2017 23:44
Bauer had kunnen beginnen te zeggen dat hij als eerste Bouhanni aanduwde, maar dat deed hij niet. Bauer had direct na het duwtje zijn hand kunnen opsteken naar Bouhanni als verontschuldiging, maar dat deed hij niet. Maar Bauer moest de hele wereld laten weten dat het hier om Bouhanni gaat, lekker goedkoop scoren want hij is toch al vervloekt. Zo zie ik het. Wat dat met spindoctor te maken heeft......
11 juli 2017 23:51
"Zo zie ik het. Wat dat met spindoctor te maken heeft……"

Bauer is echt absoluut niet boos op Bouhanni en vind het zelfs gewoon normaal wat Bouhanni deed, Hij laat even weten dat hij erlangs komt met een aanraking en Bouhanni vind dit genoeg reden om een klap uit te delen, wat je daar vervolgens allemaal voor conclusies aanhangt is gewoon allemaal subjectief.
De constatering dat het weer de recidivist Bouhanni is daar is nu eenmaal geen speld tussen te krijgen, maar daar hoor ik Bauer niet over.
12 juli 2017 00:09
Nee, natuurlijk is Bauer niet boos want zijn actie was succesvol, namelijk dat Bouhanni uit zijn concentratie was en daardoor niet aan sprinten toekwam en dat zijn ploeggenoot Kittel de sprint won
Er was ruimte genoeg, waarom moest ie Bouhanni aanraken dan ? Totaal onnodig. In het voetbal noemen ze dit iemand een rode kaart aansmeren. Je weet wel, quasi per abuis iemand op de tenen gaan staan en als ie boos terug kijkt je laten vallen alsof je een kopstoot hebt gekregen.
12 juli 2017 00:10
Vieze poging van Bauer om bouhanni uit concentratie te krijgen. Zal geniepige Lefevre wel bedacht hebben
12 juli 2017 00:15
@ti-raleigh
Al zou je theorie kloppen dan nog heeft Bouhanni zich gewoon verlaagt tot zijn oude gedrag, en zou een schorsing niet meer dan terecht zijn.
12 juli 2017 00:54
@martino @xistnc
'Slaande beweging' drukt al een beetje de hoop uit dat Bouhanni op slaande voet (voor hem aangepaste versie van 'op staande voet') uit de Tour gezet wordt.
Maar slabeweging is lang niet slecht.
'Het begon met een paar slabewegingen, maar ontaardde al gauw in een ware veldsla'.
12 juli 2017 02:36
Idiote reactie van Bouhanni en in het licht van wat er deze week is gebeurd is de deze straf, die geen straf is, gewoon tenenkrommend gênant en lachwekkend. Gaat nu iedereen morgen over tot de orde van de dag in plaats van deze twee maten twee gewichten policy aan te klagen tot de enige juiste sanctie volgt? Weigeren te starten zou al een mooi begin zijn. Ik denk niet dat onze Nacer veel medestanders gaat hebben in het peloton.

Normaal zou ik er niet heel zwaar aan tillen maar nogmaals, na wat er met Sagan is gebeurd...dit kán toch gewoon niet?
12 juli 2017 03:40
Gewoon een terechte straf. Bauer begon ermee en daagde het uit. Bouhanni antwoord daarop wat ook fout is. DSQ is buiten proportie wat mij betreft, aangezien Froome helemaal niet gestraft werd voor zijn actie bij Aru. Daarbij is dit echt wel iets anders dan iemand de hekken in duwen in de volle finale. (Ik zeg niet dat ik dat zo zag, maar denk dat de geweldige jury het op die manier beoordeeld heeft)
12 juli 2017 06:53
Wellicht is er eerder al eens iets gebeurd tussen die twee.
12 juli 2017 07:47
Niet zoveel aan de hand. Bauer begint met een klein duwtje, Bouhanni reageert. Als geen van beide heren geklaagd heeft, lekker laten gaan.
12 juli 2017 08:24
Het is gewoon een gigantische denkfout als je vindt dat Bouhanni gestraft moet worden omdat Sagan eerder ook onterecht gestraft is.

De jury heeft bij Sagan een fout gemaakt, maar gelukkig herhalen ze dat daardoor die bij ieder incident. Anders hadden we alleen Kittel en Groenewegen nog over deze tour.
12 juli 2017 08:43
"Edjahh - 11 juli 2017 om 11:20
Nacer Bouhanni boksend naar de overwinning, de Franse jury knijpt wel een oogje dicht."

De overwinning kwam er niet, de jury kneep wel weer een oogje dicht ;)
12 juli 2017 09:18
Het idee dat Bauer hier even express een concurrent wat uit zijn comfort-zone haalt acht ik niet uitgesloten. Bouhanni is ook een makkelijk slachtoffer (heetgebakerd) en het is puur aan hem om zich niet zo op te laten naaien. De 'klap' vond ik wel marginaal.
12 juli 2017 09:30
Bauer met een onnodige schouderduw. Er was ruimte zat. Maar reactie van bouganni was wel erg fel mot ik zeggen. Met een vuistslag in het gezicht.
12 juli 2017 09:42
waarom krijgt Froome geen boete voor het afsnijden van Aru?
12 juli 2017 10:17
Wat Bauer doet, het even zetten van zijn lichaam, is iets dat de hele tijd gebeurd. Dit maakt onderdeel uit van de voorbereiding tot een sprint. De reactie van Bouhanni is dat niet. Hij maakt een slaande beweging. Volgens het reglement is dat uitsluiting. Maar met een zwakke UCI-jury onder leiding van mossel Mariën, die volledig doet wat ASO wenst, kan niets anders verwacht worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.