Acht wereldkampioenen, waaronder Lavreysen en Hoogland, te zien in UCI Track Champions League
foto: Cor Vos
vrijdag 28 oktober 2022 om 15:36

Acht wereldkampioenen, waaronder Lavreysen en Hoogland, te zien in UCI Track Champions League

De tweede editie van UCI Track Champions League verwelkomt niet minder dan acht wereldkampioenen op de springonderdelen. Onder meer Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen hebben hun deelname toegezegd.

Lavreysen kroonde zich enkele weken geleden opnieuw tot wereldkampioen op de sprint en de keirin, terwijl Hoogland goud veroverde op de kilometer tijdrit. De overige wereldkampioenen op de lijst zijn Thomas Cornish en Matthew Richardson bij de mannen en Taky Marie-Divine Kouama, Lea Friedrich, Mathilde Gros en Pauline Grabosch bij de vrouwen.

Lavreysen en Hoogland zijn de enige twee mannelijke Nederlandse sprinters op de startlijst van de UCI Track Champions League. Op de startlijst bij de vrouwen zien we de namen van Steffie van der Peet, Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen en Hetty van der Wouw.

De UCI Track Champions League start over iets meer dan twee weken op het Spaanse eiland Mallorca. De renners die aan de duuronderdelen meedoen, worden op een later moment aangekondigd.

Programma

De UCI Track Champions League doet in het najaar voor het eerst Berlijn en Parijs aan. Parijs was vorig jaar al geprogrammeerd voor de prestigieuze baancompetitie, maar de manche in de Franse hoofdstad moest toen worden geschrapt omdat de velodroom van Saint-Quentin-en-Yvelines was ingericht als vaccinatiecentrum.

De baancompetitie gaat op zaterdag 12 november van start in het Velòdrom Illes Balears op het Spaanse eiland Mallorca. Een week later gaat het toernooi verder in de Duitse hoofdstad Berlijn, dat voor de eerste keer op de agenda staat.

De vierde ronde wordt op vrijdag 2 december verreden op de piste van het Lee Valley VeloPark in Londen. De renners blijven dan in de Britse hoofdstad om op zaterdag 3 december de finale af te werken. Ook vorig jaar vond hier het sluitstuk van het evenement plaats.

UCI Track Champions League 2022
flag-es Palma de Mallorca (12 november)
flag-de Berlijn (19 november)
flag-fr Saint-Quentin-en-Yvelines (26 november)
flag-gb Londen (2 december)
flag-gb Londen (3 december)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.